Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Osztrák Bundesliga: Szoboszlai előkészítéssel jelentkezett, ötöt vágott a Salzburg – videóval

Az osztrák élvonalbeli bajnokság 6. fordulójának szombati játéknapján a Red Bull Salzburg újabb sima győzelmet aratott, ezúttal hazai pályán a Tirol ellen. Az 5–0-ás siker alkalmával a magyar válogatott középpályás, Szoboszlai Dominik gólpasszt jegyzett.

A hétvégének százszázalékos bajnoki formában nekivágó salzburgiak már az összecsapás 3. percében megkezdték a gólgyártást, Noah Okafor találatát Szoboszlai készítette elő – Dominik minden sorozatot figyelembe véve már a nyolcadik gólpasszát osztotta ki az idényben. A Bikák itt nem álltak le, még az első félidőben megduplázták előnyüket: fél óra elteltével ismét a mindössze 20 esztendős Okafor volt eredményes.

A második játékrészben gyakorlatilag örömfocit játszottak Jesse Marsch fiai, ez az 57. percben érdemben is megmutatkozott: a svájci Okafor megszerezte a harmadik találatát is. Szoboszlait több csapattársához hasonlóan a 61. minutumban cserélték le. A hajrához közeledve a frissen beálló Sekou Koita a két góljával beállította a végeredményt, egyet tizenegyesből vágott az ellenfél kapujába.

A Salzburg hat mérkőzés elteltével hibátlan, a csapat jó úton halad az újabb bajnoki cím felé – a 24 rúgott, valamint 4 kapott gól magáért beszél. Dominikék következő ellenfele a Bajnokok Ligája címvédője, a Bayern München lesz kedd este a legrangosabb európai kupasorozatban.

FC Red Bull Salzburg – WSG Swarovski Tirol 5–0 (2-0).
Gólszerzők: Okafor (3), Koita (2 – egyet büntetőből).

Szoboszlai előkészítése gól nélküli állásnál:

A forduló további eredményei és programja:

Szombat
Hartberg 2–1 Austria Wien
St. Pölten 4–0 Ried

Vasárnap
14:30 Admira – Wolfsberger
14:30 Rapid Wien – Altach
17:00 Sturm Graz – LASK