Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sétien: “Messi minden idők legjobbja, de nehéz őt menedzselni”

Vicente del Bosque, korábbi spanyol szövetségi kapitány az El País című napilapnak készített interjút a Barcelona korábbi edzőjével, Quique Setiénnel. A 62 éves szakember úgy gondolja, nem könnyű feladat Lionel Messit kezelni.

„Szerintem Messi minden idők legjobb játékosa. Voltak már rajta kívül is nagyszerű futballisták, de azt a folytonosságot senki más nem tudja felmutatni, amit ő fenntartott az évek során.
Nehéz őt menedzselni, ki vagyok én, hogy megváltoztassam őt? Évek óta ilyen, és nem változtatta meg senki.
Van egy másik oldala is a játékos oldala mellett, amelyet nehezebb menedzselni. Sokkal nehezebb. Ez sok sportoló személyiségének része, olyasmi, mint amilyet a Michael Jordanről szóló The Last Dance című sorozatban láthattunk. Olyan dolgokat látsz, amilyenekre nem számítasz. Nagyon zárkózott, nem beszél sokat, de ha azt akarja, hogy láss valamit, megoldja.
Távozásom után már látom, hogy bizonyos helyzetekben más döntéseket kellett volna hoznom, de van valami, ami feletted áll: a klub. Ha valami az elnök, a játékos, az edző felett is áll, az a klub és a szurkolók. Nekik tartozol a legnagyobb tisztelettel, és azt kell tenni, ami a klub egészére nézve a legjobb.” – vélekedett Sétien.