Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: egy országban rendezhetik meg a tornát – sajtóhír

Francia lapértesülések szerint a nemzetközi labdarúgó-szövetség (UEFA) keresi a lehetőségét annak, hogy zökkenőmentesen le tudja bonyolítani a 2020-ról 2021 nyarára halasztott Európa-bajnokságot, és a 12 különböző ország helyett az is elképzelhető, hogy egyetlen nemzet fogja megrendezni a kontinensviadalt…

A francia Le Parisien információi szerint elképzelhető, hogy mégsem 12 ország rendezi meg a 2021-re halasztott Európa-bajnokságot. Úgy tudják, az UEFA már javában dolgozik a koronavírus-járvány miatt veszélyben lévő torna megmentésén, és a lap úgy tudja, hogy a logikus megoldás az egy helyszínes rendezés lehet, méghozzá konkrétan Oroszországban. Értesüléseiket a szövetség nem kívánta kommentálni.

A lap emlékeztet: egy ilyen méretű tornát 12 országban megrendezni normális körülmények között is óriási kihívás, ám a koronavírus-járvány megfékezését célzó szigorú intézkedések szorításában, a sportversenyeknél alkalmazott “buborékrendszerben” szinte lehetetlen vállalkozás.

Az eredeti tervek szerint Amszterdam, Baku, Bilbao, Bukarest, Budapest, Koppenhága, Dublin, Glasgow, London, München, Róma és Szentpétervár egy-egy stadionjában rendeznék meg az Európa-bajnokság mérkőzéseit. A tavaly novemberben átadott Puskás Arénában jelen állás szerint három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt bonyolítanának le.