Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pánikbetegséggel küzd a PSG korábbi játékosa

Korábban a legjobb éveit az Ajaxban és a Paris Saint-Germainben töltő Gregor van der Wiel, egy közleményben vallott arról, hogy pánikbetegségben szenved.

“Úgy éreztem, őszintén kell beszélnem a problémámról, mert ha a nyilvánossághoz fordulok, azzal segíteni tudok azoknak az embereknek, akik hasonló helyzetben vannak, mint én. Több mint egy éve szorongással küzdök és pánikbetegségem van, emiatt nem tudtam futballozni sem.”

“Az okai is megvannak, amelyek idáig vezettek, profi játékosként mindig óriási nyomással küszködtem, és hogy megfeleljek, az érzelmeimet próbáltam teljesen kizárni, a csalódottságot a dühöt, a szomorúságot. Az ember ilyenkor azt mondja magának, „nem érdekel”, én is így tettem. Aztán a legnagyobb törést a Torontóból való távozásom jelentette, hosszú távra terveztem Kanadában, szerettem a várost, az embereket. Los Angelesben próbáltam utolérni magam, de nem sikerült és ez ráment az egészségemre.”

A most 32 éves holland védő 2018 februárjában szerződött a Torontóhoz. Első szezonja jól sikerült, de egy évvel később a csapat Los Angeles-i edzőtáborába összeveszett a csapat edzőjével és 2019 márciusában felbontották a szerződését. Ezután párjával és kislányukkal Los Angeles-ben telepedtek le.

“Minden nap úgy ébredtem fel, hogy nem tudtam, mihez kezdjek az életemmel, a mindennapos edzés és a heti mérkőzések rutinszerű életéből kerültem oda, hogy semmiféle célom vagy rutinom ne legyen, hat hónappal később elkezdődtek a pánikrohamaim. Most Amszterdamban újra jól érzem magam, a játék iránti szeretetem továbbra is megvan, így minden erőmmel azon vagyok, hogy mielőbb visszatérjek a pályára.”

A Hollandiába való visszatérés után, 2020 augusztusában a holland elsőosztályú Waalwijk adott neki esélyt, azonban van der Wiel azóta sem lépett pályára holland csapatban.

“Az RKC Waalwijk tárt karokkal fogadott és felajánlotta, hogy mindenben segít. A vezetőedzővel és a technikai igazgatóval folytatott beszélgetések után ez csak erősödött bennem és bár még nem tartok ott, de minden nap keményen dolgozom a visszatérésért.”

Van der Wiel curaçaoi édesapától és holland édesanyától Amszterdamban született és az Ajax akadémiáján nevelkedett. Az amszterdami együttes felnőtt csapatában több mint 150-szer lépett pályára. 2012-ben igazolt a PSG-be, ahol 4 évet töltött, majd lehúzott egy-egy szezont a Fenerbachéban és a Cagliariban, mielőtt Kanadába igazolt volna.