Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Hazai pályán égett meg a Milan! – videóval

Az Európa-liga G és H csoportjában is a 3. körben rendezték a csoportrangadókat. A Leicester simán érvényesítette a papírformát a Bragaval szemben, míg a Milan hazai pályán szaladt bele egy pofonba a Lille ellenében.

Nagyon sima győzelmek születtek a G csoport 3. játéknapján. A két veretlen alakulat, a Leicester és a Braga Angliában csapott össze, ahol a „Rókák” már az első félidőben megszerezték a vezetést, a második játékrész közepére pedig végleg eldöntötték a találkozó sorsát. A kvartett másik meccsén az AEK Athén is gyorsan dűlőre vitte a dolgokat, miután az 54. percben már 3-0-ra vezettek és ezt az előnyüket sikerült is megtartaniuk a lefújásig.

A G csoport eredményei:

Zorya – AEK Athén 1-4 (0-2)
Gólszerzők: Kochergin (81.) ill. Tankovic (7.), Mantalos (34.), Livaja (54., 81.)

Leicester City – Braga 4-0 (1-0)
Gólszerzők:
Iheanacho (21., 48.), Praet (67.), Maddison (78.) ill.

A mérkőzés összefoglalója:

A G csoport állása:

 

A H jelű kvartettben nagy napja volt két játékosnak is, ugyanis mindkét mérkőzésen mesterhármast tudott szerezni a vendégek 1-1 futballistája. A csoport rangadóján a Milant égette meg hazai pályán a Lille, miután Yazici az első félidőben büntetőből volt eredményes, majd a második játékrészben 3 percben belül két újabb gólt is berámolt. A másik találkozón is meglepetés született, hiszen a jóval esélyesebbnek tartott Celtic 4-1-re kikapott a Sparta Prahától, amiből oroszlánrészt vállalt a triplázó Lukas Julis.

A H csoport eredményei:

Celtic – Sparta Praha 1-4 (0-2)
Gólszerzők:
Griffiths (65.) ill. Julis (26., 45., 76.), Krejci (90.)

AC Milan – Lille 0-3 (0-1)
Gólszerzők:- ill. Yazici (22. – büntető, 55., 58.)

A mérkőzés összefoglalója:

A H csoport állása:

A góllövőlista állása: