Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: “Tudom, hogy szükségük lett volna rám, de nem voltak elég tök**ek!”

A katalánok korábbi kiválósága, a jelenleg a Sao Paulo együttesénél futballozó Dani Alvés stílusához hűen őszinte, ebből adódóan kritikus szavakat is megfogalmazott az FC Barcelonát illetően.

“Felajánlottam a Barcának, hogy visszatérek, de nem kértek belőlem!” – Jelentette ki Alvés a RAC 1-nek adott nyilatkozatában.

“Vissza akartam térni Barcelonába, ahol szükségük is lett volna rám, de nem történhetett meg, hiszen a vezetőségnek nem volt hozzá elég tö**, hogy beismerjék, hibáztak velem kapcsolatban. Ha megfelelően kezelik a helyzetet, biztos vagyok benne, hogy még ma is a Barca játékosa lennék, hiszen imádom a klubot!” – Folytatta Alves, aki mint ismert, 2016 nyarán ingyen távozott a Juventus együtteséhez, mégpedig a következők miatt.

“Azért választottam a Juventust, mert be akartam bizonyítani, hogy még mindig képes vagyok a legmagasabb szinten teljesíteni.” – Így a 37 esztendősen még mindig aktív brazil kiválóság, aki úgy érzi, ezt abszolút sikerült is megtennie, hiszen egyetlen torinói szezonja alatt olasz bajnok és -kupagyőztes lett a Juvéval, és eljutott a Bajnokok Ligája döntőjébe is.

Dani Alvés ezt követően még azt is megjegyezte, hogy szerinte az elmúlt években nem feltétlenül jó irányba változott a katalán sztárcsapat: “A Barca stílusa megváltozott. A klub elveszítette az indentitását is, és most egy nagyon nehéz folyamat árán térhet csak vissza a helyes útra. Kívülről azt látom, hogy mintha kereskedelmi és üzleti alapon hoznának döntéseket, megvesznek, majd eladnak játékosokat… Amikor ez történik egy klubnál, az bizony az identitás elvesztése… Ez az igazi problémájuk manapság.”

A Sevillától szerződtetett (2008 júliusa – a szerk.) jobbhátvéd 391 találkozón viselte a Barca mezét, ezeken szerzett 21 gólt, és 101 gólpasszt osztott ki. 8 év, és 23 nagy trófea megnyerése után távozott a Camp Nouból.