Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern nyerte a Klassikert! – videóval

A legjobb védelem és a legtermékenyebb támadósor nézett szembe egymással a német bajnokság legnagyobb rangadóján. A vezetést a Dortmund szerezte meg, de a Bayernnek sikerült megfordítania a találkozót, és ezzel ellépett riválisától a pontvadászatban.

A Bayern előtt adódott az első nagy lehetőség a 14. percben, de Goretzka fejesét nagy bravúrral védte Bürki. Ezt követően a Dortmundnak is volt egy kísérlete Haaland révén, a norvég támadó lövése azonban elkerülte a kaput. A félidő második felétől fokozatosan átvette az irányítást a Bayern, amely a 24. minutumban gólt is szerzett, de Lewandowski találatát les miatt érvénytelenítették. A játékrész vége felé Kimmichet le kellett cserélni sérülés miatt, a Bayern lendülete pedig alábbhagyott. A 41. percben Witsel lőhetett teljesen egyedül közelről, viszont nem talált el jól a labdát. A félidő legvégén megszületett az első gól a találkozón. Guerreiro beadását Reus passzolta kapásból a léc alá, 1-0! Viszont már a szünet előtt összejött az egyenlítés a Bayern számára. A bajorok szabadrúgáshoz jutottak, amit egy trükkös megoldással Alaba juttatott a hálóba, 1-1!

A második játékrész egy nagy Dortmud lehetőséggel indult, Haaland azonban nem tudta ziccerbe hozni a társait, akik teljesen üresen érkeztek a hosszún. 2 perccel később már büntetett is a Bayern. Hernandez beadására Lewandowski érkezett középen és bólintott a hálóba, 1-2! Az 51. minutumban majdnem újabb Bayern gól született, Coman kísérletét viszont a kapufa hárította. A 63. percben Reyna előtt adódott nagy esély Sarr hibája után, viszont Neuer megmentette a helyzetet. A 80. percben aztán úgy tűnt, hogy sikerült végleg eldöntenie a találkozót a Bayernnek. Egy kontrát követően Sané vette be Bürki kapuját, 1-3! 3 minutummal később viszont máris válaszolt a Dortmund. Guerreiro ugratta ki Haalandot, aki el tudta vinni Neuer mellett a labdát, 2-3! A 87. percben Reus előtt adódott hatalmas lehetőség, a Dortmund csapatkapitánya viszont csúnyán a kapu fölé lőtte a labdát. A ráadásban ismét betalált Lewandowski, de ezt a gólját is elvették les miatt. A lengyel támadó két érvénytelenített gólja nélkül is nyerni tudott a bajor gárda, amely már nem csupán a jobb gólkünbsége miatt vezeti a tabellát.

Borussia Dortmund – Bayern München 2-3 (1-1)
Helyszín:
Signal Iduna Park  Vezette: M. Grafe
Gólszerzők: Reus (45.), Haaland (83.) ill. Alaba (45+4.), Lewandowski (48.), Sané (80.)
Sárga: Delaney (45+3.), Witsel (90+1.) ill. Kimmich (36.), Lewandowski (82.)
Kiállítás:ill. –

Dortmund: Bürki – Guerreiro, Hummels, Akanji, Meunier – Delaney (Bellingham 60.), Witsel, Reyna (Brandt 69.), Reus, Sancho (Hazard 69.) – Haaland Vezetőedző: Lucien Favre

Bayern München: Neuer – Sarr, Boateng (Martinez 69.), Alaba, Hernandez – Kimmich (Tolisso 36.), Goretzka, Müller – Coman (Sané 69.), Lewandowski, Gnabry Vezetőedző: Hans Flick

A mérkőzés összefoglalója:

A bajnokság állása:

A góllövőlista állása: