Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: bombagóllal szenvedte ki a győzelmet a Marseille – videóval

A francia bajnokság (Ligue 1) 10. fordulójának péntek esti nyitómeccsén a papíron a bajnokság esélyesei közé tartozó Olympique de Marseille házon kívül lépett pályára a három pont megszerzésének reményében…

Szenvedve végül, de az Olympique de Marseille érvényesítette a papírformát, és 1-0-s sikert aratott péntek este a Strasbourg vendégeként. Az első félidő nagy részében az OM játszott mezőnyfölényben, ami teljes mértékben meddőnek bizonyult, mert nem hogy a vezetést nem tudták megszerezni, de még komolyabb helyzetük sem adódott. A második játékrész során is nagyrészt inkább csak a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, mígnem a 72. percben megszületett a mérkőzés három pontjának sorsáról szóló találat. Egy bal oldali támadás során Payet a 16-os sarkánál a földre rogyott a védők szorításában, de a földön ülve (!) még középre tudta kanalazni a játékszert, melyet Benedetto nagyszerűen fejelt le a kapunak szemben álló Morgan Sansonhoz, aki kapásból bődületes gólt ragasztott a strasbourgi kapuba. A hazaiak hiába igyekeztek, az egyetlen villanás elég volt a vendégek győzelméhez, akiknek ez az kaput eltaláló lövésük volt a teljes 90 perc során.

André Villas-Boas csapat a BL-ben három lőtt gól nélküli vereséggel kezdte szereplését, viszont a bajnokságban zsinórban harmadik győzelmével felkapaszkodott a negyedik helyre.

Strasbourg – Olympique de Marseille 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Sanson (72.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye