Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: az Everton otthonában támadt fel a Manchester United – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) hétvégi, 8. fordulójának szombati játéknapja az egyaránt javításban reménykedő Everton és Manchester United találkozásával vette kezdetét…

Az Everton két vereség, a hat ponttal kevesebbet gyűjtő Manchester United pedig két nyeretlen találkozó és egy váratlan hétközi BL-fiaskó után igyekezett javítani az egymás elleni találkozón. A házigazda már az első húsz perc vége előtt megszerezte a vezetést, miután Pickford felívelését Calvert-Lewin csúsztatta tovább, Bernard pedig néhány cselt követően Wan-Bissaka lábai közt tüzelt de Gea ketrecébe a tizenhatos vonaláról. Nem sokáig örülhettek a liverpooliak, bő öt perccel később Shaw tökéletes beadásából Bruno Fernandes a kapu előteréből fejjel egyenlítette ki a találkozó állását. Röviddel ezután jöhetett volna a hazaiak válasza, ám Digne lövése a kapufát találta el, ehelyett a másik oldalt született találat: a 32. percben Rashford és Bruno Fernandes gyönyörű összjátéka után ismét utóbbi bólintott a hálóba, így a szünetben 2-1-es előnyben voltak a “Vörös Ördögök”.

A hátrányban lévő Everton a folytatásban igyekezett rohamozni az egyenlítés érdekében, de túl sok veszélyt képtelenek voltak teremteni de Gea kapuja előterében, ezzel szemben a United ellen támadásai nem egyszer magukban hordozták a harmadik gól lehetőségét. Solskjaer a hajrában Pogbát és Cavanit is pályára küldte, de a manchesterierk a finisben jobbára a védekezéssel voltak elfoglalva, melyet hibátlanul teljesítettek, majd a legvégén Edinson Cavani találta állította be a 3-1-es végeredményt. Az uruguayi klasszis első gólját szerezte a MU színeiben, miután Bruno Fernandes hosszú szólóját követően a kapus mellett a hálóba gurítva volt eredményes.

Everton – Manchester United 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Bernard (19.) ill. Bruno Fernandes (25., 32.), Cavani (90+5.)

 

A 8. forduló eddigi eredményei

Southampton – Newcastle United 2-0
Brighton & Hove Albion – Burnley 0-0
Everton – Manchester United 1-3

A 8. forduló további programja

Szombat:
16:00 Crystal Palace – Leeds United (tv: Digi Sport 1)
18:30 Chelsea – Sheffield United (tv: Spíler 1)
21:00 West Ham United – Fulham (tv: Spíler 1)

Vasárnap:
13:00 West Bromwich Albion – Tottenham (tv: Digi Sport 2)
15:00 Leicester City – Wolves (tv: Spíler 1)
17:30 Manchester City – Liverpool (tv: Spíler 1)
20:15 Arsenal – Aston Villa (tv: Digi Sport 2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye