Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Először vesztett pontot a szezonban a Red Bull Salzburg – videóval

Az osztrák bajnokság (Bundesliga) hétvégi, 7. fordulójának rangadóján nem született döntés a Rapid Wien és a Red Bull Salzburg együttesei közt…

Jóval több lehetősége ellenére a Red Bull Salzburg csapata csupán 1-1-es döntetlent ért el vasárnap a Rapid Wien vendégeként az osztrák Bundesliga rangadóján. A bajnoki címvédő már az első perctől kezdve támadólag lépett fel a fővárosban, és számtalan kihagyott helyzet után az első félóra végén szerezte meg a vezetést, miután Szoboszlai Dominik egy hosszú indítást elcsípett az alapvonal előtt, visszatett labdáját pedig Sékou Koita vágta védhetetlenül a Rapid hálójába. Az előny ellenére is lendületben maradt a Salzburg, és számtalan alkalma volt a második gól megszerzésére, Gartler kapus azonban rengeteg bravúrt bemutatva életben tartotta a Rapid reményeit. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, az alárendelt szerepet játszó együttes pedig a végén kiegyenlített, Christoph Knasmullner egy kiugrás végén látványosan, a kapus felett emelt a gólvonal mögé. Mindkét csapat megőrizte veretlen mérlegét, a Salzburg egy ponttal megelőzi vetélytársát a bajnokság élén.

A 20 éves magyar tehetség a 2020-2021-es kiírásban hat fellépés alatt egy gólt és immár öt gólpasszt jegyez, így Szoboszlai a legjobb előkészítő az osztrák bajnokságban.

Rapid Wien – Red Bull Salzburg 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Knasmullner (85.), ill. Koita (29.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)