Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Skócia: nyolcgólos mészárlást tartott a Rangers – videóval

A skót bajnokság (Premiership) hétvégi, 14. fordulójában elmaradtak a váratlan meglepetések, de a két glasgow-i óriás közül az egyik igencsak kitett magáért…

Előzetesen is egyértelműek voltak az esélyek az éllovas Rangers és a sereghajtó Hamilton mérkőzésén, de bizonyára nem sokan számítottak volna rá, hogy a trónfosztásra törő kék-fehérek félidőnkénti négy-négy találattal küldik padlóra ellenfelüket. Az első negyedóra végeztével egy háromperces periódus alatt hármat lőtt az egykori Liverpool-legenda, Steven Gerrard csapata, majd a második félidő derekánál ugyancsak volt olyan hét minutum, amikor a Rangers háromszor számolt a Hamiltonra. A gálázó glasgow-i gárda soraiból a szélső hátvéd létére a bajnoki góllövőlista élén álló James Tavernier mellett még Kemar Roofe és Joe Aribo is duplázni tudott. A Rangers a 14. mérkőzésén a 12. győzelmét szerezte meg, továbbra is mindössze két döntetlent rontja el a hibátlan mérleget, de az igazán beszédes adat, hogy a bajnokság feléhez közelítve még mindig csupán három (!) gólt kaptak az idény során.

A címvédő Celtic ebben a fordulóban ugyan 4-1-re legyőzte idegenben a Motherwellt, a Rangerstől 9 ponttal lemaradva csak második, kettővel kevesebb mérkőzést játszva a riválisnál.

Rangers – Hamilton 8-0 (4-0)
Gólszerzők: Arfield (16.), Roofe (18., 54.), Aribo (19., 36.), Barker (62.), Tavernier (65., 69. – az elsőt büntetőből), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)