Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Svédország: Újra bajnok a Malmö

A Malmö vasárnap délután 4-0-ra verte hazai pályán a Sirius csapatát, ezzel pedig matematikailag is bebiztosította 21-dik bajnoki címét.

A csapat 2017 után lett újra bajnok, 2018-ban csupán harmadikok lettek a bajnokságban, míg tavaly 1 ponttal lemaradva a Djurgården mögött ezüst érmesek lettek.
A címvédő 3 fordulóval a bajnokság vége előtt mindössze negyedik a tabellán, így akár a nemzetközi kupa indulásról is lemaradhat a Fradi ellen a BL-től korán búcsúzó együttes.

A góllövőlistát holtversenyben a malmöi Thelin és a Norrköping futballistája, Nyman vezeti 13-13 góllal. 9 év után lehet újra malmöi játékos a bajnokság gólkirálya, akkor Mathias Ranégie 21 találattal tudott diadalmaskodni, igaz csak a szezon második felét töltötte a világoskékeknél. A két futballistának nem lesz könnyű megszerezni a gólkirályi címet, hiszen három játékos áll a listán 12 góllal és négyen csupán kettővel lemaradva.

A Malmö keretében találunk ismerős neveket, itt futballozik Dzsudzsák Balázs korábbi csapattársa Ola Toivonen vagy a Belgiumban és Svájcban is légióskodó 31-szeres svéd válogatott Behrang Safari, a csapat vezetőedzője pedig nem más mint a korábbi dán válogatott támadó, Jon Dahl Tomasson. Tomasson a szezon elején vette át a csapatot, nem rossz debütálás.

A svéd bajnokság tartogatott néhány meglepetést ebben az idényben. Az első osztálytól minden bizonnyal búcsúzni kényszerül Henrik Larsson nevelőklubja, a Helsingborgs (7-szeres bajnokok, legutóbb 2011-ben lettek bajnokok) , illetve csak osztályozós helyen áll a Kalmar, amely története egyetlen bajnoki címét 2008-ban szerezte, ami nekünk magyaroknak azért lehet emlékezetes, mert a BL-ben azzal a DVSC-vel csapott össze, amely meg sem állt a csoportkörig.

A bajnokság állása

A góllövőlista állása