Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: az olasz válogatott a “B” keretével is simán győzedelmeskedett – Videóval

Az olasz labdarúgó válogatott az észtekkel játszott barátságos mérkőzést, amelyet végül simán megnyertek, így már 20 találkozó óta veretlenek. 

Az olaszoknak egyetlen nagy lehetősége sem volt az első félidőben, azonban mégis két gólt szereztek. Az első találatot a Freiburg szélsője, Vincenzo Grifo jegyezte, a szélső a kígyótérről rúgott hatalmas kapufás gólt kapásból, a vendégek hálóőrének, Meeritsnek esélye sem volt a hárításra (1-0). A második gólt a Juventusnál a cserepadot koptató Bernardeschi szerezte, ő valamivel közelebbről eresztett el egy lövést, ami megpattant és végül így kötött ki az észtek kapujában (2-0). A azúrkékek ennek következtében megnyugtató előnnyel mehettek pihenőre.

A második félidőben az észtek előtt adódott egy nagy lehetőség az 57. percben, de Sappinen elhibázta azt, ezáltal maradt a két gólos hazai előny. A 75. percig marad azonban csak így, ugyanis Locatelli kiharcolt egy büntetőt az Azzurri számára, amelyet Grifo értékesített, ezzel megszerezve második gólját a mérkőzésen (3-0). A 81. percben El Shaarawy is betalálhatott volna, de Meerits hatalmas bravúrral hárítani tudta a Kínában légióskodó támadó lövését. A 86. percben újabb tizenegyeshez jutnak az olaszok, amit ezúttal Orsolini végzett el Grifo lecserélése után, és a Bologna játékosa is ugyanúgy értékesíti a megítélt büntetőt, amellyel beállítja a mérkőzés végeredményét (4-0).

Olaszország – Észtország 4-0 (2-0)
Játékvezető: R. Obrenovic (szlovén), Helyszín: Stadio Artemio Franchi (Firenze)
Gólszerzők: V. Grifo (14. 75. – büntetőből), F. Bernardeschi (27.), R. Orsolini (86. – büntetőből) ill.