Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rossi elárulta az olaszoknak ki a két kedvence

Miközben a magyar válogatott már gőzerővel készül a holnap esti, sorsdöntő ütközetre az izlandiak ellen, Marco Rossi szövetségi kapitány interjút adott a második legnagyobb példányszámú olasz napilapnak, a Repubblicanak.

Mint kiderült, Marco Rossi pozitív mintát adott, így veszélybe került szerepe a holnapi, Európa-bajnoki pótselejtező előtt. A magyar válogatott közkedvelt szövetségi kapitánya a napokban nyilatkozott a baloldali Repubblicanak. A római székhelyű újság egy színes interjúba igyekezett bemutatni az olasz szakember múltját és jelenét. Ebből a beszélgetésből próbáltunk egy szemelvény csokrot kiemelni:

„Véletlenül találtam magam Magyarországon. Amikor Frankfurtban voltam, egy olasz vendéglős elmondta, hogy a Honvédnél van egy olasz ügyvezető, és edzőt keres. Meggyőzött engem. Felhívtam. Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, huszonnégy év után bajnoki címet értünk el a csapattal, amelynek a legalacsonyabb volt a költségvetése. Havi 2800 eurót kerestem. Ezután a klub nem tartotta be a megállapodásainkat, és a Dunaszerdahelyhez mentem, mielőtt csatlakoztam a nemzeti csapathoz. Szoboszlai kivételes. Az apja 14 éves korában a Salzburgba vitte, nagyszerű karriere lesz. De van még egy nagy erősségünk, a lipcsei Orbán. A magyar szövetséggel hosszú távú projektünk van, de először a pótselejtezőre kell gondolnunk.”

– foglalta össze magyarországi pályafutását, Rossi.