Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Franciaország: “Szükség van Benzemára!”

Karim Benzema korábbi válogatottbeli harcostársa, Adil Rami egyértelmű üzenetet fogalmazott meg a Le Parisien című lapnak a minap adott hosszabb interjújában Karim Benzema válogatottbeli mellőzését illetően.

Mint ismert, az ominózus Mathieu Valbuena – Karim Benzema balhé óta a gallok szövetségi kapitánya, Didier Deschamps 2016 óta nem hajlandó meghívni a Real Madrid támadóját a válogatottba. Hiába Benzema remek formája klubcsapatában, hiába a Deshamps – Zidane beszélgetések, Benzema nem játszik a ‘Les Bleus-ben’, ami a korábbi válogatott hátvéd, Adil Rami szerint nonszensz.

“Frusztráló, hogy Benzema nem tagja a válogatottnak. Szükségünk van rá! Nem azért mondom ezt, mert Olivier Giroud-val bármi problémám is lenne, hiszen ő is fontos játékosa a válogatottnak. Pusztán örülnék, ha a kapitány újragondolná Benzema helyzetét.” – Így a francia csapattal 2018-ban világbajnok, jelenleg a Boavista alkalmazásában álló hátvéd.

“Sokunknak öröm lenne, ha Benzema újra válogatott lehetne! Őrület az egész történet! Tudom, hogy Benzemának is mennyit jelentene nagy tornákon szerepelni. Ha ehhez a nyilvánosság előtt kell bocsánatot kérned, a kapitány szemébe kell mondanod, hogy ‘sajnálom’, akkor kérlek Karim, tedd meg! Gondolj a Les Bleus-re!” – Folytatta Rami.

Érdekesség, hogy a Le Parisien már közel sem ilyen optimista, mint a 34 esztendős bekk. A lap ugyanis azzal zárja a Rami-interjút, hogy Benzema ha meg is tenné a lépéseket Deschamps felé, vélhetően amíg Deschamps a kapitány, már nem lesz francia válogatott.