Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: “Magyarország megőrül a futballért…”

A magyar válogatott Európa-bajnokságról való kijutásával kapcsolatban az elmúlt napokban többen is elmondták véleményüket, ezúttal a nemzeti csapat korábbi szövetségi kapitánya szólalt meg…

A nemzeti csapatot 2003 és 2005 között irányító német szakember, Lothar Matthäus az Abendzeitung részére adott interjúban fejtette ki véleményét a magyar válogatott sikeres kvalifikációjával kapcsolatban:

“Magyarország megőrül a futballért, ha normális körülmények uralkodnának, vagyis nem lenne koronavírus, tele lennének az utcák ünneplő emberekkel. A barátaim ehelyett kinyitottak pár palackot az ünnepléshez. Amikor ekkora sikert ér el a válogatott, mindenki egy kicsit boldogabb. Szoboszlai olyan kincs, mint nekünk Kai Havertz. Magyaroszágon sokan már Puskás Ferenchez hasonlítják. Fantasztikus játékos, hol középen, hol pedig a széleken bukkan föl. Januárban akár már a Lipcsében is láthatjuk, de az biztos, hogy egy topligában”

– jelentette ki a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

Matthäus biztos benne, hogy ha nem lettek volna a koronavírus-járvány miatti korlátozások, akkor most is annyian ünnepeltek volna Budapest utcáin, mint a 2016-os kijutás és Eb-szereplés alkalmával. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy az Európa-bajnokság F csoportjából Németország mellett a magyar válogatott fog továbbjutni, noha ennek kevés realitása lehet a világbajnok Franciaország és az Eb-címvédő Portugália négyesében.