Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lionel Messi hűségbónuszt kap a Barcelonától – sajtóhír

Az általános vélekedés szerint Lionel Messi az utolsó szezonját tölti a Barcelona alkalmazásában, miután az argentin klasszis már az elmúlt nyáron benyújtotta távozási szándékát az együtteshez, amit aztán nem fogadtak el…

Amennyiben Lionel Messi valóban távozik a 2020-2021-es évad végeztével a Barcelona egyesületétől, a klubnak az információi szerint egy korábbi megállapodás értelmében 33 millió eurós hűségbónuszt kell fizetnie a játékos részére.

A forrás szerint a hűségpénz még a 2017-ben aláírt megállapodás szerint jár az argentin sztárnak, aki februárban ugyanennyit kapott már, és a csapat alkalmazásában eltöltött évek óta után rögzítették a megállapodásba.

Mint ismeretes, a hatszoros aranylabdás a mostani szezont megelőzően benyújtotta távozási szándékát a vezetőségnek, melyet azonban elutasítottak és csak a 700 millió eurós kivásárlási ára megfizetése esetén engedték volna. Többek közt a Manchester City és az Inter is szívesen látta volna, azonban ezt a csillagászati összeget érthető módon senki nem tudta megfizetni, így Messi végül úgy döntött, hogy a szabályok szerint kitölti szerződését és még egy évet marad a katalán csapat alkalmazásában.

Messi 2004 óta több mint 700 tétmérkőzésen lépett pályára a Blaugrana színeiben, azonban az évad végén lejáró szerződése okán januártól szabadon tárgyalhat más csapatokkal, amennyiben a Barca élére – várhatóan januárban – megválasztásra kerülő új elnökség nem tud mielőbb szerződést hosszabbítani vele.