Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A La Ligában lőtték eddig a legkevesebb gólt a szezonban

Habár évekig uralta ezt a statisztikát a spanyol bajnokság, ebben a szezonban a La Ligában lőtték a legkevesebb gólt a csapatok eddig a top 5 bajnokságban. 

A La Liga többé már nem vezeti a top 5 bajnokság góllövőlistáját, sőt a szezon statisztikái azt mutatják, hogy a spanyol első osztály jelenleg az utolsó helyen áll. A sokgólos mérkőzések, amelyek eddig a spanyol bajnokságot jellemezték, most más ligák védjegyeivel váltak.

A változás ráadásul igen drasztikus: a Serie A, ami korábban a védekezéséről volt híres, most a góloktól hangos. Az olasz élvonalban ebben a szezonban átlagosan 3,41 gólt lőttek a csapatok meccsenként, és ezzel az első helyen állnak a top 5 bajnokság góllövőlistáján. Őket követi a Bundesliga (3,21), majd a Premier League (3,14), a negyedik helyen pedig a Ligue 1 áll (2,82).

A La Liga az utolsó helyen kullog meccsenként átlagosan 2,41 lőtt góllal. Ez a 2008/09-es szezon óta a legrosszabb szám, de a trend már egy ideje megfigyelhető: 2017/18-as szezon óta folyamatosan csökkent a gólátlag, és a legutóbbi idény végén ez a szám már csak 2,48 volt.