Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: “Mbappé-t is leigazolhattuk volna, de nem őt választottuk!”

A katalánok korábbi sportigazgatója, Javier Bordás igen hangzatos kijelentéssel állt elő a Barca korábbi átigazolási politikáját tekintve.

2017-ben járunk, amikor a Paris Saint-Germain aktiválta Neymar kivásárlási árát, és átigazolta a brazil klasszist a Camp Nouból. A Barca gőzerővel dolgozott Neymar  megfelelő helyettesének a kiválasztásán, és jutott el végül Ousmane Dembelé átigazolásához a Borussia Dortmundtól (…) Pedig könnyen alakulhatott volna másképp, vallja a Barcától, mint már vezetőségi tag, 2020 júniusában elköszönő Javier Bordás.

“Épp Dembelé átigazolásán dolgoztunk, amikor (Josep María) Minguella (a Barca egyik vezető megfigyelője/játékosügynök -a szerk.) felhívott, és közölte, hogy Mbappé is elérhető a piacon. Beszéltem (Josep Maria) Bartomeuval, és az elnök úr is felhatalmazott, hogy vegyem fel Mbappéval a kapcsolatot. Így is történt” – Idézi az As című sportnapilap Javier Bordás történetét.

“Felhívtam Mbappé édesapját, aki egyből jelezte, hogy a fia nem fog a Real Madridhoz menni, hiszen ott volt Cristiano Ronaldo, Karim Benzema és Gareth Bale is, ellenben Neymar távozása után egy barcelonai szerződés érdekelte volna őket. Még a Monaconál is örültek volna, ha hozzánk igazol, hiszen akkoriban nagyon jó csapatuk volt, és nem akarták tovább erősíteni a nagy rivális PSG-t. 100 millió euró körüli összegben meg is állapodhattunk volna (…)” – Folytatta a korábbi Barca-vezető.

“(…) Csakhogy Robert (Fernández, a katalánok akkori sportigazgatója – a szerk.) Dembelét preferálta, és ebben Pep Segura (futballigazgató akkor – a szerk.) is támogatta. Az volt az indokuk, hogy Mbbappé mgáért futballozik, míg Dembelé csapatjátékos. Robert különben is, inkább egy Neymarhoz hasonló szélsőt akart szerződtetni, nem pedig egy góllövő típusú játékost. Hihetetlen ugye?!” – Tette fel a már-már költői kérdést Javier Bordás, aki nem feltétlenül erősítette meg ezzel főleg a szurkolók körében, az utóbbi években rendre sérült, az igazán jó és állandó formával adós Ousmane Dembelé barcelonai helyzetét.