Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: gólgazdag mérkőzésen győzte le az USA Panamát

Az európai kontinensen kívül is zajlanak a felkészülési mérkőzések, így találkozott most egymással az Egyesül Államok és Panama. Az amerikaiak végül hatot vágtak a karib-tengeri ország válogatottjának, de kettőt kaptak is tőlük. A pályán ott voltak a Juventus és a Barcelona fiatal játékosai, Weston McKennie és Sergino Dest is.

Meglepetésre Panama a 8. percben megszerezte a vezetést Fajardo révén, de nem örülhettek sokáig a gólnak. A hazai csapat hatalmas fölényben játszott, és a 18. percben Reyna találatával ki is egyenlítettek. A játékrészben még Gioacchini is duplázott a 22. és a 26. minutumban, így már a szünetre előnnyel vonulhattak be az öltözőbe.

Az amerikaiak a második félidőre kicsit visszavettek a dominanciából, és nagyobb teret engedtek a vendégeknek. A 65. percben mégis a hazaiak lőhettek egy tizenegyest, és bár Gioacchini mesterhármast lőhetett volna, kihagyta a lehetőséget. Panama végül a 79. percben szépíteni tudott ismét Fajardo révén, viszont ez csak olaj volt a tűzre. Az Egyesült Államok a hajrában még három gólt vágott: Soto kezdte a találatok sorát még a 83. percben, majd nem sokkal később Lletget folytatta azt. A 91. percben Soto ismét betalált, ami végül egyben az utolsó gólnak is számított a mérkőzésen.

USA – Panama: 6-2 (3-1)
Gólszerzők: Reyna (18.), Gioacchini (22. 26.), Soto (83. 90+1.), Lletget (87.) ill. Fajardo (8. 79.)