Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kína: nem hosszabbítja meg lejáró szerződését a brazil válogatott játékos

2016-ban a Zenittől igazolt a kínai Shanghai SIPG együtteséhez Hulk, akinek most év végén jár le a szerződés, amit nem kíván meghosszabbítani a játékos.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Givanildo V. De Sousa- Hulk (@hulkparaiba) által megosztott bejegyzés

Már nyáron lehetett tudni, hogy nem marad Kínában a támadó. “Nem fogom megújítani a szerződésemet. Sok ajánlatot kaptam Brazíliából és Európából olyan országokból mint Törökország,  Portugália, Anglia, Spanyolország, Olaszország és Németország. Nem elsősorban a pénz érdekel.” – árulta el, még júliusban. Azóta állítólag MLS klubok is érdeklődnek iránta. Nos a véleménye azóta sem változott, hiszen már el is köszönt a csapattól egy Instagram posztban, hiszen hiába él a szerződése december 31-ig a kínai bajnokság, már végetért.

Hulk a Kínában eltöltött 4 éve alatt, egyszer nyerte meg a bajnokságot, egyszer a kínai szuperkupát, illetve egyszer a második helyen végzett a csapatával. 2017-ben és 2018-ban bekerült a bajnokság álomcsapatába. Összesen 100 bajnoki mérkőzésen lépett pályára Kínában és ezek 51 gólt szerzett.

Hulk a kínai bajnokság történetének második legdrágább igazolása, a kicsit több mint 55 millió eurós árával. A legdrágább játékos Hulk csapat- és honfitársa Oscar, aki a Chelsea-ből igazolt Kínába, szintén 2016-ban.