Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyolország: Sergi Ramos még mindig középpontban!

A spanyolok kedd esti, Németország elleni sorsdöntő Nemzetek Ligája találkozója előtt megtartotta sajtótájékoztatóját Luis Enrique, a ‘vörös fúria’ szövetségi kapitánya.

Mint ismert, a spanyoloknak mindenképpen győzniük kell ahhoz, hogy elérjék a Nemzetek Ligája négyes döntőjét. Luis Enrique szerint ha a nézők nélküli hazai pálya annyira nem is szól mellettük, a két csapat korábban Németországban játszott találkozóján (1-1) történtek igen.

“Amikor Németországban játszottuk ellenük, ott közel álltunk a győzelemhez. A világ egyik legerősebb válogatottja ellen játszunk, ugyanakkor az a tény, hogy le kell győznünk őket ahhoz, hogy továbbjussunk, még kedvezőbb is a számunkra. Nagy nyomást kell helyeznünk rájuk, pontosan járatnunk a labdát, hűen a saját stílusunkhoz, majd a kapujuk előtt is hatékonynak kell lennünk!” – Fogalmazott Luis Enrique, aki még a ‘most vagy soha kifejezést is használta a találkozó kapcsán.

A sajtótájékoztató egyébként tartogatott érdekesebb témát is, mégpedig a Svájc ellen dupla-tizenegyest hibázó, a Real Madridnál szerződéshosszabbításról tárgyaló Sergi Ramos körüli helyzetet.

“Amin most Sergio Ramos átmegy, az teljesen normális egy ilyen kaliberű és népszerűségű játékos esetében. Azt hiszem meg fog tudni birkózni ezúttal is a nyomással! Nekem, mint a nemzeti csapat kapitányának, nincs más dolgom, mint elfogadni, hogy ez a futball része. Hogy Sergio a világ legjobb tizenegyesrúgója-e? Nem tudom, viszont kötelességem megvédeni a játékosaimat. Sergio elképesztő tapasztalattal bír, nem aggódom miatta, ahogyan amiatt sem, hogyan halad a szerződéshosszabbítása a Real Madriddal. Egy dolog számít, hogy az első naptól kezdve, amikor a válogatott szerelését felöltötte, ugyan azzal a motivációval rendelkezik, és nyerni akar, hiszen egy született győztes!” – Így Luis Enrique.

A spanyol – német találkozót a Sport1 20:45-től élőben közvetíti!