Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: Románia 3-0-ra “nyert” Norvégia ellen!

Játék nélkül, 3-0-ra nyerte meg Románia a Norvégia elleni Nemzetek Ligája mérkőzést a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntése alapján. Ezzel az is eldőlt, hogy Észak-Írország zárt az utolsó helyen a kvartettben.

A norvég válogatott nem tudott elutazni a Románia elleni Nemzetek Ligája mérkőzésre, mivel a csapatban többeknek is pozitív lett a koronavírustesztje. A norvég szövetség így nem engedte el futballistáit Romániába és minden kerettagot 10 napos karanténra köteleztek. Az UEFA ma délután hozta meg döntését a mérkőzéssel kapcsolatban, és a járványhelyzetre hozott szabályok értelmében a norvég szövetség döntése miatt maradt el a mérkőzés, így Románia 3-0-s eredménnyel “megnyerte” az elmaradt találkozót.

Az UEFA döntésének értelmében az is eldőlt, hogy az utolsó helyen biztosan Észak-Írország végez, így ők búcsúznak a B-divízió 1. csoportjából. Sokáig az is kérdéses volt, hogy a norvégok ki tudnak-e állni a ma esti Ausztria elleni meccsen, ám végül erre sor kerül egy “B válogatottal”, sőt egy esetleges győzelemmel még a csoport első helyén is zárhatnak.