Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL-selejtező: sima vereséget szenvedett a Ferencváros

A Fradi női együttese az első fordulót sikeresen vette, a másodikban a Pomurje vendégeként bukta a Bajnokok Ligája főtábláját, így nem jutottak be a legjobb 32 közé.


A Ferencváros női csapata sorozatban negyedik éve vívhatott selejtezős mérkőzéseket a BL csoportkörbe jutásért, és az első összecsapáson a luxemburgi Racing FC Uniont ütötte ki nagyon simán 6-1-re. A főtáblára jutás azonban ezúttal sem jött össze, mert a második körben a szlovén ellenfele ellenében elbukott a magyar együttes. Pedig idén egyszerűbb dolga lett volna a Fradinak, ugyanis mindössze két találkozót kellett volna megnyerniük a koronavírus miatt átalakított selejtezőkörben, hogy bekerüljenek a legjobb 32 csapat közé.

A budapesti gárda nagyon gyengén játszott a Pomurje elleni mérkőzés teljes egészében, és rendre nagy hibákat követtek el a játékosok. Az első félidőben ennek köszönhetően már két góllal is vezettek a szlovénok Kolbl és Korosec büntető góljával, sőt, volt egy üres kapus helyzetük is, amely végül a felső lécen csattant. A mutatott játék alapján a 2-0 a Zöld-fehérekre nézve volt kecsegtető eredmény a negyed órás pihenőre vonulás előtt.

A második játékrész elején a szomszédaink akár több gólt is szerezhettek volna, de vagy a kapufa vagy Bednar mentette meg csapatát a góltól. Ezt követően a Fradi is eltalálta a kapufát, és a sok kihagyott hazai helyzet után pedig ahogy lenni szokott szépítettek a ferencvárosi lányok büntetőből, Mosdóczi Fanni révén, aki nagyon higgadtan értékesítette helyzetét (2-1). Azonban hiába a szépítés a lélektani előny nem a magyar együttesnél volt és a Pomurje ment előre erőteljesen a harmadik gólért, ami a 73. percben meg is érkezett Korosec révén, aki második találatát jegyezte az összecsapáson, ráadásul a Ferencvárosból kiállították Czellért is, aki összehozta a tizenegyest (3-1). Sőt, a Pomurje támadója a 80. minutumban megszerezte harmadik gólját is, ezzel beállítva a nagyon sima 4-1-es szlovén sikert.

Női Bajnokok Ligája selejtező, 2. forduló
Pomurje
(szlovén) – Ferencváros 4-1 (2-0)
Játékvezető: Otte (belga), Helyszín: Gornja Radgona
Gólszerzők: Kolbl (27.), Korosec (37. – tizenegyesből, 73., 80. ), ill. Mosdóczi (53. – tizenegyesből)