Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatérne Olaszországba a magyar válogatott középpályása

Az Európa-bajnokságra kijutó magyar válogatott alapembere a minap egy olasz lapnak adott interjúban beszélt pályafutásáról, és jövőbeli terveiről…

 

A Tuttomercatoweb a minap a korábban a Bologna csapatában játszó magyar középpályással, a jelenleg az angol Bristol City csapatában légióskodó Nagy Ádámmal készített interjút, aki elárulta, hogy egyszer mindenképpen vissza szeretne térni Olaszországba.

“Azért igazoltam Angliába, mert játszani akartam. Az első, amit megfigyeltem, hogy itt kevesebb a taktika. Ettől függetlenül egy napon szeretnék visszatérni, Olaszország a második otthonom. Ha jól teljesítek a válogatottban és Bristolban, akkor biztos vagyok benne, hogy megérkezik majd a megfelelő ajánlat. Most próbálom többször előrefelé játszani a labdát a gólszerzés érdekében, míg a Bolognánál inkább a labdabirtoklás volt a fő. Itt a helyzetteremtésekre is igyekszem fókuszálni.”

“Nagyon erős csapatunk van a magyar válogatottban. Ha valaki hibázik, ott vannak a többiek készen arra, hogy segítsenek” – vélekedett. Három évet töltöttem Olaszországban, amikor megtudtam, hogy Marco Rossi lesz a szövetségi kapitány, örültem neki. Mindig olaszul beszélünk egymással, úgyhogy gyakran, amikor csapatmegbeszélés van, és valami nem működik rendesen, megkér, hogy fordítsak. Igyekszem segítő kezet nyújtani neki, örülök, hogy ő a kapitányunk.

Úgy gondolom, hogy rajtam múlik, hogy mit hoz a jövő. Ha jól teljesítek, akkor jönni fog egy jó ajánlat a Serie A-ból. Ma már érettebb vagyok, mint annak idején a Bolognában.”