Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonult a Juventus egykori talizmánja

36 évesen bejelentette visszavonulását a Juventus egykori játékosa, a jelenleg csapat nélküli olasz középpályás…

 

A szebb napokat is látott Simone Padoin a szerdai napon bejelentette, hogy nem fáradozik tovább azon, hogy csapatot találjon magának, hanem befejezi aktív pályafutását, helyette pedig a jövőben feleségével közösen egy konditermet fog üzemeltetni.

A szélső hátvédként és középpályásként is bevethető labdarúgó az akkor már javában csak másodosztályú Vicenza együttesében kezdte pályafutását, 2003 és 2007 között erősítette az első csapatot. Ezt követően négy és fél – többségében első osztályú – szezont töltött az Atalanta együttesénél, mielőtt legemlékezetesebb időszakát eltöltötte volna a Juventusnál. Padoin 2012 és 2016 között kiegészítő emberként mind az öt szezonjában bajnok lett a torinói gárdával, Olaszországban gyakorta humorizáltak is a nevével, hogy egyes kluboknál több bajnoki címet szerzett, ekkoriban sütötték rá a “talizmán” becenevet is.

A rekordbajnoktól a Cagliarihoz szerződött, legutóbb pedig a másodosztályú Ascoli alkalmazásában állt, mellyel októberben közös megegyezéssel bontotta fel a szerződését.

Padoin a felnőtteknél nem került be a válogatottba, de utánpótlás szinten annak idején rendszeres szereplője volt az olasz korosztályos válogatottaknak.