Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING: döntött Guardiola sorsáról a ManCity – hivatalos

Az angol élvonalbeli bajnokságban szereplő Manchester City a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Pep Guardiola vezetőedző további két évvel meghosszabbította a szerződését a klubbal.

A 49 esztendős szakember kontraktusa immáron 2023 júliusáig szól az Égszínékekkel, akiket Guardiola négy és fél éve irányít. A katalán mester Anglián belül minden lehetséges trófeát megnyert a manchesteriekkel: a Premier League trófeáját kétszer emelhették a magasba, míg az FA-kupát egyszer, a Ligakupát pedig háromszor hódították el, kiegészülve két Szuperkupával. Guardiola a legnagyobb elvárást, azaz a hőn áhított Bajnokok Ligája-sikert egyelőre nem teljesítette a City menedzsereként.

„Döntésünk teljesen mértékben magától értetődő. Pep maximálisan élvezi a bizalmunkat, elégedettek vagyunk a munkájával. Stabilitást és kreativitást garantál a klub számára” – nyilatkozta a ManCity elnöke, Khaldoon Mubarak.

Guardiola fiai szombat este a José Mourinho által felkészített Tottenham Hotspur otthonában lépnek pályára – a győzelemre nagy szükségük lesz, hiszen Manchester kék alakulata viszonylag sok pontot hullajtott a bajnokság korai szakaszában.