Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi: “Belefáradtam, hogy mindenért engem hibáztatnak”

Lionel Messi, az FC Barcelona hatszoros aranylabdás sztárja belefáradt abba, hogy minden problémáért őt teszik felelőssé a katalánoknál.

Messit legutóbb Antoine Griezmann korábbi ügynöke vádolta meg azzal, hogy nehézzé tette védence számára a barcelonai beilleszkedést. Az argentin válogatottól visszatérő támadó a repülőtéren fakadt ki az őt kérdező újságíróknak.

„Az igazat megvallva belefáradtam már, hogy mindig minden problémáért én vagyok a felelős. Mindezek mellé a tizenöt órás repülőút után az adóhatóság emberei várnak. Őrület” – mondta a 33 éves labdarúgó.

Eric Olhats, a tavaly nyáron szerződtetett Griezmann korábbi képviselője azt mondta, Messi „rémuralma” nehézzé tette a francia csatár beilleszkedését.

Az FC Barcelona csapatkapitánya a nyáron távozni akart a katalánoktól, ám végül letett arról, hogy eligazoljon, mert nem akart jogi vitákba bonyolódni arról, hogy ki kell-e fizetni érte a 700 millió eurós kivásárlási árat. Messi szerződése egyébként jövő nyáron lejár, így szabadon igazolhatóvá válik, ha addig nem köt új megállapodást.

Az argentin klasszis emellett a spanyol adóhatóságokkal is harcol: 2016-ban 21 hónapos börtönbüntetésre, illetve kétmillió eurós pénzbüntetésre ítélték, mert 4,2 millió dollárral megkárosította a szervezetet. Messi nem vonult börtönbe, mivel a spanyol törvények szerint büntetlen előéletűként 250 ezer eurós bírsággal megválthatta szabadságát, büntetését pedig két évre felfüggesztették. Messit a barcelonai reptéren állították meg.