Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Frenkie de Jongot méltatta a csapat korábbi legendás középpályása

A katalánok korábbi kiváló labdarúgója a fiatal holland középpályásról beszélt, akit nagyra tart és boldog volt mikor imádott csapata leigazolta őt.


A Barcelona egykori sikeres középpályása, Xavi Hernández védelmébe vette a csapat jelenlegi játékosát, Frenkie de Jongot. A spanyol gigásszal 27 trófeát begyűjtő labdarúgó szerint még fiatal a holland játékos, időt kell neki adni és meglátják, hogy nagyon fontos alappillére lesz a jövő Barcelonájának. Emellett elmondta, hogy ne hasonlítsák a 23 éves középpályást se Busquetshez, se hozzá, mert egyik játékos sem egyforma.

“Frenkie de Jongra egy korszakot építhet a Barcelona. Ahhoz, hogy a Barcában játszhass, magas színvonalat kell képviselned. Frenkie még fiatal, adjunk neki időt. Mikor megtudtam, hogy de Jong a Barçához igazolt, nagyon boldog voltam. Ő is annak az elképesztő holland generációnak a tagja, amely a 2022-es világbajnokságra készül. Rendkívüli középpályás, aki nem fél átvenni a labdát nehéz helyzetekben. Ismétlem, nagyon jó futballista. Időre van szüksége az alkalmazkodáshoz, egy új nyelv, egy új kultúra, egy új filozófia megismeréséhez. De Jong az de Jong, nem pedig Sergio Busquets vagy én. Ne hasonlítsuk máshoz” – nyilatkozta Xavi.