Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

RB Leipzig: “nem szeretnénk, hogy Szoboszlai Haalandot kövesse”

Az utóbbi időben a nemzetközi sajtóban napi rendszerességgel téma a legnagyobb magyar tehetség küszöbön álló klubváltása…

A közelmúltban az RB Leipzig technikai igazgatójának, Christopher Vivell egyértelműen megerősítette, hogy a lipcsei gárda szeretné megszerezni “testvércsapatuk”, a Red Bull Salzburg magyar kiválóságát:

“Ismerjük és nagyon magasra értékeljük Szoboszlai Dominiket. Mióta a Leipzig az első osztályban szerepel, Erling Haaland esete volt az első, akinek megengedték, hogy máshova menjen. Ez szégyen a Lipcsére nézve. Klubunknak tehetségeket kell keresnie, nem vásárolhatunk csúcsminőségű játékosokat, ezért a világklasszisokat magunknak kell kinevelnünk. Ezért sem szeretnénk, ha Szoboszlai máshová menne.”

A 20. születésnapját a közelmúltban ünneplő Szoboszlai ügynökénél a teljesség igénye nélkül állítólag az RB Leipzig, az AC Milan, a Lazio, a Juventus, az Inter, a Napoli, az Arsenal, a Chelsea, a Leicester City, az Atlético Madrid, a Real Madrid vagy éppen a PSG áll sorban a játékos kegyeiért. A kiszivárgott információk szerint több csapat már januárban komoly hadjáratot tervez a kiszemelt játékos leigazolásáért, nem várnák meg vele a jövő nyári átigazolási időszakot sem, mindenképpen meg akarják szerezni őt.

Szoboszlai minden sorozatot figyelembe véve 13 gólt és 19 előkészítést regisztrált 40 pályára lépés alatt a 2019-2020-as idény során, míg az aktuális szezonban 13 meccs alatt 5 gól és 9 assziszt a mérlege klubjában, s ezúttal a válogatott Európa-bajnokságra való kijutásában is főszerepet vállalt.