Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Marseille támadója az AC Milanhoz szerződhet – sajtóhír

A Rossonerik világbajnok francia szélsőt igazolnának, amint megnyílik az átigazolási piac januárban, olasz sajtóinformációk szerint.

Az AC Milan az Olympique Marseille jobbszélsőjével, Florian Thauvinnal erősítene már a tél folyamán. A 27 éves francia játékos szerződése 2021 júniusában lejár, ennek következtében a következő átigazolási időszakban nyomott áron szerezhetné meg őt az olasz együttes.

A világbajnok labdarúgó piaci értékét jelenleg 32 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.de, viszont a milánói gárda nagyjából 10 millió euróért elviheti, mert kontraktusa le fog járni.

Thauvin először 2013 és 2015 között volt a Marseille játékosa, aztán a Newcastle United együtteséhez igazolt, majd az angol gárda kétszer is visszaadta kölcsönbe a francia klubnak, végül 2017-ben újfent szerződtette őt az OM.

A tízszeres francia válogatott labdarúgó a Marseille színeiben 249 tétmérkőzésen lépett pályára minden versenysorozatot figyelembe véve, amelyeken 81 gólt és 56 gólpasszt sikerült szereznie.