Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fontos rangadót nyert meg az Atletico Madrid! – videóval

A spanyol bajnokság 10. fordulójának rangadóján az Atletico Madrid és a Barcelona feszült egymásnak. A két sztárcsapat párharcából végül a hazaiak kerültek ki győztesen, miután kihasználták a Barca komoly hibáját az első félidő végén.

Kevés lehetőséget hozott az első félidő, az Atletico szokás szerint nagyon szervezetten védekezett. A komolyabb lehetőségek is a madridiak előtt adódtak. A 12. percben Llorente lőtte telibe a felsőlécet, ennél a helyzetnél ter Stegen is verve volt. A vendégek előtt egyetlen igazán komolynak nevezhető lehetőség adódott a 41. minutumban, amikor Messi lőtt kapura kiszorított helyzetből, de Oblak jól zárta a szöget. A félidő lefújása előtti pillanatokban aztán előnybe kerültek a „Matracosok”. Carrascót ugratták ki, ter Stegen pedig rosszul mozdult ki a kapujából, így a belgának az üres kapuba kellett passzolnia 25 méterről, 1-0!

A második játékrész első részében a Barcelona kétszer is veszélyeztetni tudott Lenglet fejeseinek köszönhetően, azonban mindkét esetben hárítani tudott Oblak. A 81. percben veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást Messi, de kísérlete nem talált célt. 1 minutummal később Griezmann tudott fejelni, az Atletico kapusa viszont ezúttal is a helyén volt. A Barca nem tudott egyenlíteni, így 10 és fél év után újra legyőzte hazai pályán az Atletico a katalánokat.

Atletico Madrid – FC Barcelona 1-0 (1-0)
Helyszín:
Wanda Metropolitano Vezette: J. Munuera Montero
Gólszerző: Carrasco (45+3.) ill.
Sárga:
Koke (9.), Carrasco (26.), Savic (79.), Gimenez (80.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Atletico Madrid: Oblak – Hermoso, Gimenez, Savic, Trippier – Carrasco (Felipe 90+1.), Saul, Koke, Llorente (Costa 73.) – Felix (Lemar 84.), Correa (Kondogbia 84.) Vezetőedző: Diego Simeone

Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué (Dest 62.), Lenglet, Alba – Pjanic (Braithwaite 83.), de Jong, Dembeel, Messi, Pedri (Coutinho 57.) – Griezmann (Trincao 83.) Vezetőedző: Ronald Koeman

 

A mérkőzés összefoglalója:

 

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: