Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: ismét nem tudott győzni a Real Madrid – videóval

A spanyol bajnokság 10. fordulójában a Real Madrid a Villarreal otthonába látogatott, ahol a Valencia elleni csúfos vereség után kellett valamit produkálnia a királyi gárdának. Bár nagyon korán vezetést szerzett a Real, a meccs végéig nagyon gyengén játszott, a Villarreal pedig kihasználta Courtois hibáját, így döntetlenre mentve a mérkőzést. 

Nagyon jól kezdett a Real Madrid, mivel már a 2. percben megszerezte a vezetést, ráadásul a “cserecsatár” találatával. Hazard passzolt Carvajalhoz, majd a spanyol beadta a labdát Marianónak, aki a hálóba fejelt. Az első félidőben többet támadott a Villarreal, és a Real Madrid inkább a kontrákra rendezkedett be. A 21. percben a hazaiak is kerültek helyzetbe, amikor Moreno beadása után Parejo az ötös jobb sarkáról nem sokkal fejelt a léc fölé. A 34. percben a Real állt közelebb a gólhoz, amikor Mariano szólója után szépen passzolt Vázquezhez, aki lőhetett is volna, de inkább visszaadta a labdát a csatárnak, aki viszont lesen állt. Az utolsó percek eseménytelenül teltek.

A második félidő elején sem történt sok minden, egy-egy helyzet akadt csak mindkét oldalon. Az 57. percben egy rossz Kroos-passz után Trigueros passzolt Morenóhoz, aki végül a jobb alsó mellé lőtt. A 69. percben Courtois ütötte rossz helyre Parejo szabadrúgását, így Moreno lőhetett megint, de Mendy blokkolt. Egyre többet hibázott a Real Madrid, és a 75. percben Courtois összehozott egy abszolút felesleges tizenegyest, miután elhúzta Chukwueze lábát a tizenhatoson belül. Moreno állt oda a büntetőponthoz, és a belga kapus kezei alatt a jobb alsóba lőtt, ezzel kiegyenlítve csapatának. A mérkőzés vége is kevés eseményt tartogatott már, így a csapatok döntetlennel vonultak az öltözőbe.

Villarreal – Real Madrid: 1-1 (0-1)
Helyszín: Ceramica stadion (Villarreal) Vezette: Alejandro Hernandez
Gólszerzők: Mariano (2.) ill. Moreno (76. – büntetőből)
Sárga lap: Pino (90+1.) ill. Nacho (68.)
Kiállítás: – ill. –

Villarreal: Asenjo, Pedraza (Pino, 61.), Torres, Albiol, Mario Gaspar (Pena, 89.), Parejo, Iborra, Trigueros (Estupinan, 61.), Gomez (Kubo, 89.), Moreno, Bacca (Chukwueze, 61.). Vezetőedző: Unai Emery

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Varane, Nacho, Mendy, Kroos, Modric, Ödegaard (Isco, 65.), Lucas Vazquez, Hazard (Vinícius Junior, 65.), Mariano (Asensio, 85.). Vezetőedző: Zinedine Zidane

A forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Osasuna – Huesca: 1-1

Szombat:
Levante – Elche: 1-1
Villarreal – Real Madrid: 1-1
18:30 Sevilla – Celta Vigo (Tv: Spíler 2)
21:00 Atlético Madrid – Barcelona (Tv: Spíler 2)

Vasárnap: 
14:00 Eibar – Getafe (Tv: Spíler 2)
16:15 Cadiz – Real Sociedad (Tv: Spíler 2)
18:30 Granada – Valladolid (Tv: Spíler 2)
21:00 Alaves – Valencia (Tv: Spíler 2)
21:00 Athletic Bilbao – Betis

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: