Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Bruno Fernandes megmentette az MU-t az újabb blamától!

Az angol bajnokság 9. fordulójának szombati záró mérkőzésén a Manchester United ha nem is meggyőző játékkal, de hozta a kötelezőt hazai pályán a West Bromwich Albion ellen, megszerezve első hazai győzelmét idén.

Manchester United – West Bromwich Albion 1-0 (0-0)
Old Trafford, Vezette: D. Coote
Gólszerző: B. Fernandes (56. -büntetőből)
Sárga lap: Cavani (91.) illetve Gallagher (76.)
Piros lap: –

MU: De Gea – Wan Bissaka, Maguire, Lindelöf, Telles – Matic, Fred (McTominay (84.) – Rashford (van de Beek, 79.), Bruno Fernandes, Mata (Cavani, 63.) – Martial. Menedzser: Ole Gunnar Solskjaer

WBA: Johnstone – Furlong, Ajayi, Bartley, Ivanovic (Krovinovic, 79.), Townsend – M. Pereira, Sawyers, Gallagher, Diangana (Robson-Kanu, 62.) – Ahaerne-Grant (C. Robinson, 62.). Menedzser: Slaven Bilic

Amolyan kötelező győzelem előtt állt a forduló előtt mindössze a 14. helyen szerénykedő hazai csapat. Anthony Martial fejesével jelezte is az MU, hogy támadólag lép fel, ám olyan ellenállhatatlan rohamokat nem vezetett Ole Gunnar Solskjaer csapata.

A ‘vörös ördögöknél” persze jóval többet volt a labda, kézben tartották a találkozót, ám a gól elmaradt. legközelebb szintén Martial járt a hazai vezető találathoz, csakhogy a francia egy Rashford – Bruno Fernandes összjáték végén utóbbi finom előkészítéséből mintegy 8 méterről lőhetett, ám gyengén sikerült lövésére még leért Johnstone kapus, így a gól elmarad.

A szünet után sem változott sokat a játék képe, a játékosok helyett viszont előlépett főszerepbe a VAR. Videózás után ugyanis – abszolút jogosan – elvettek egy büntető a WBA-tól, a túloldalon megadtak egyet, ám azt Bruno Fernandes előbb kihagyta, majd miután a VAR jelezte, hogy Johnston kapus a szabályokkal ellentétben előre mozdult a gólvonalról, a portugál újra próbálkozhatott – Nem is hibázott.

A bekapott gól láthatóan alaposan megfogta a vendégeket, akik már nem is értek fel David De Gea kapujáig. A túloldalon az MU-nak meg volta ka lehetőségei, de sem martial, sem Rashford, sem pedig a becserélt Edinson Cavani nem tudott gólt szerezni.

Ole Gunnar Solskjaer csapata nem sziporkázott, de végre nyert hazai pályán, és fellépett a tabella első felébe.

A Premier League tabellája:

A góllövőlista élmezőnye: