Serie A: Cristiano Ronaldo duplájával gyűjtötte be a három pontot a Juventus – Videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának szombat késő esti mérkőzésén a Juventus igyekezett javítani és tapadni az AC Milanra.

A Zebrák hatalmas mezőnyfölényben játszottak az első játékrészben, aminek az eredménye a 38. percben mutatkozott meg először, Morata passza után két védőt is megvert a tizenhatoson belül Cristiano Ronaldo, majd a portugál klasszis kis helyen is a kapuba vágta a labdát (1-0). Alig négy minutummal később duplázni tud az ötszörös aranylabdás támadó, egy szögletet követően Demiral csúsztatta meg a labdát, majd a hosszún teljesen üresen érkező Ronaldót találta meg, ezzel beállítva 2-0-ás első félidői eredményt.

A második játékrészben Bernardeschi és Morata szerezhetett volna gólt, de előbbi lehetőségénél Alessio Cragno mutatott be hatalmas bravúrt, míg utóbbi próbálkozása elkerülte a kaput. A találkozón ezenkívül semmi említésre méltó lehetőség nem volt már, a Juventus így begyűjtötte a három pontot, amivel fellépett a második pozícióba, hacsak ideiglenesen is, mivel riválisai kevesebb mérkőzést játszottak egyel.

Juventus – Cagliari 2-0 (2-0)
Játékvezető: F. Maresca, Helyszín: Allianz Stadion (Torino)
Gólszerzők: C. Ronaldo (38. 42.) ill.

A bajnokság eddig eredményei és további mérkőzései
Szombat
Crotone – Lazio 0-2
Spezia – Atalanta 0-0

Vasárnap
12:30 Fiorentina – Benevento (Digi Sport 1)
15:00 AS Roma – Parma (Digi Sport 2)
15:00 Inter – Torino (Digi Sport 1)
15:00 Sampdoria – Bologna
15:00 Verona – Sassuolo (Digi Sport 3)
18:00 Udinese – Genoa (Digi Sport 1)
20:45 Napoli – AC Milan (Digi Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye