“Szoboszlainak a Lipcsébe vagy a Dortmundba kéne igazolnia”

Marco Rossi után egy újabb szakember mondta el a véleményét arról, hogy a legnagyobb tehetséggel bíró magyar játékosnak hol kéne folytatnia pályafutását a következő átigazolási időszaktól…

A minap a Hertha BSC kapusedzője, Petry Zsolt volt a a Sport TV Mai Helyzet című műsorának vendége, melyben elmondta, hogy szerinte Szoboszlai Dominik számára az lenne a legjobb döntés, ha az egyik feltörekvő német sztárcsapathoz igazolna:

“Nagyon régóta, talán Détári óta nem volt ilyen képességű játékos Magyarországon, legalábbis én nem emlékszem, hogy lett volna. Voltak nagyon jó futballistái a magyar válogatottnak azóta is, de benne egyesül nagyon sok minden abból, ami a mostani európai futballban keresett. Rettentő jól lát a pályán, iszonyú jó játékintelligenciája van, ami manapság az egyik leginkább döntő, hogy csúcsteljesítményt tudjál nyújtani ezen a szinten.

„Én azt mondom az eddigi tapasztalataim alapján, hogy a környezete nagyon jól védi őt a nagy szavaktól, akár a sajtótól, a körülötte lévő játékosoktól, vagy a menedzserek támadásaitól. Szerintem, ha ezt ő ilyen tisztán és értelmesen fogja fel, akkor következő lépésként biztosan nem egy ilyen sztárcsapatot választ, hanem egy olyan csapatot, mint például a Bundesligában az RB Leipzig vagy a Dortmund, ahol a következő lépést meg tudja tenni. Azért az osztrák bajnokságból elkerülni akár egy olasz, spanyol vagy német nagycsapatba, az nagyon nagy ugrás. Sokkal jobbat tenne neki, ha ezt a köztes lépést megtenné.”

Szoboszlai minden sorozatot figyelembe véve 13 gólt és 19 előkészítést regisztrált 40 pályára lépés alatt a 2019-2020-as idény során, míg az aktuális szezonban 13 meccs alatt 5 gól és 9 assziszt a mérlege klubjában, s a válogatottban is főszerepet vállalt az Európa-bajnokságra való kijutásból.