Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonult a rutinos olasz támadó – HIVATALOS

36 esztendős korában a csapat nélküli álló, szebb napokat is megélt egykori olasz válogatott támadó bejelentette, hogy felhagy az aktív sportolással, így egy újabb egykori meghatározó játékos intett búcsút a futballpályáknak…

 

Az egykori 25-szörös olasz válogatott Giampaolo Pazzini a szombati napon egy érzelmes levél formájában jelentette be, hogy visszavonul az aktív játéktól, és a másodosztályú klubok érdeklődése ellenére nem fog leigazolni sehova, hanem inkább szögre akasztja a stoplisát.

“A gyermek bennem még folytatni szeretné, de a felnőtt férfi tudja, hogy nem lehetséges örökké játszani, ezért eljött az időt a búcsúzásra” – írta levelében.

Az “Il Pazzo”, azaz “Őrült” becenévre hallgató támadó pályafutása során az Atalanta, a Fiorentina, a Sampdoria, az Inter, az AC Milan, a Hellas Verona és utóbbitól kölcsönben a spanyol Levante alkalmazásában szerepelt. Az utolsó öt évét a veronaiaknál töltötte, melyet még a kiesésükkor a másodosztályba is követett néhány éve, annak ellenére, hogy Serie A-s ajánlatai is voltak, és a 2016-2017-es idényben gólkirály lett a Serie B-ben.

Pazzini szerezte az új Wembleyben a valaha volt első gólt az U21-es olasz válogatott színeiben 2007-ben.