Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

2. Bundesliga: elvesztette veretlenségét a Hamburg

A német másodosztályú bajnokság (2. Bundesliga) 8. fordulójának élmezőnybeli rangadóján a veretlen éllovas Hamburger SV gárdája a VfL Bochumot fogadta…

A vasárnap délutáni összecsapáson a Hamburger SV némi meglepetésre 3-1-es vereséget szenvedett hazai környezetben a Bochum ellen. Két kék-fehér csapat összecsapásán az első félidő hajrájában a vendégek ragadták magukhoz a vezetést egy tizenegyesgól jóvoltából, melyre a HSV ugyancsak a büntetőpontról tudott válaszolni a góllövőlistát vezető Simon Terodde idénybeli kilencedik találatával. Hiába egyenlített ki azonban a Hamburg, az utolsó negyedórán belül a Bochum négy perc különbséggel újabb két gólt helyezett el a kapujukban, végképp eldöntve ezzel a három pont sorsát.

A HSV ötből öt győzelemmel kezdte a szezont, melyet két döntetlen követett, most pedig elszenvedték évadbeli első vereségüket, és a sorozatban négyszer diadalmaskodó Greuther Fürth két pontra megközelítette őket az élen. Az évek óta a másodosztályban regnáló hamburgiak nem egyszer a legvégén bénázták el a feljutást, így a mostani hullámvölgy intőjel lehet számukra.

Hamburger SV – VfL Bochum 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Terodde (65. – büntetőből), ill. Zulj (35. – büntetőből), Blum (78.), Chibsah (82.)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)