Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: nem bírt egymással a Leeds és az Arsenal – Videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának vasárnap kora esti mérkőzésén a kiesés ellen küzdő Leeds United fogadta az Arsenalt, aki egyelőre felemás arcát mutatja az idényben.

A Leeds kisebb mezőnyfölényben játszott, a Bielsától megszokott módon futballoztak a hazaiak, és esélyt sem adtak az Ágyúsoknak a gólszerzésre az első játékrészben. A hazaiaknak volt két alkalma is gólt szerezni, de Patrick Bamford lehetőségét Leno védte bravúrral, míg Klich egy remek Raphinha beadást vágott fölé, ennek következtében 0-0-ás állással mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidőben az Arsenal dolgát megnehezítette Nicolas Pépé, aki hatalmas ostobaságot követett el, nemes egyszerűséggel megfejelte Coopert és a VAR segítségével Anthony Taylor játékvezető jogosan kiállította. Ezt követően a Leeds nyomása erősödött és Dallas szerezhetett volna gólt, de Leno ismét állta a sarat. A hajrában mindkét együttes megszerezhette volna a három pontot, de a 80. percben Rodrigo remek lövése csak a kapufán csattant, míg Bukayo Saka egy az egyben lehetőséget puskázott el négy minutummal később, avagy Meslier ziccert hárított. A 86. percben Patrick Bamfordnak is csak a lécet sikerült telibe trafálnia fejesével. A hosszabbítás ötödik percben ismét a kapufán csattant a labda immáron harmadjára, Raphinha tudott lőni ígéretes helyről, de a léc újfent Leno és az Arsenal mellett állt. Így egy olyan eredmény született, amellyel egyik csapat sem lehet igazán elégedett, de a vendégek örülhettek neki.

Leeds United – Arsenal 0-0 (0-0)
Játékvezető: A. Taylor, Helyszín: Elland Road (Leeds)
Gól:
Kiállítva: N. Pépé (52.)

A forduló eddigi eredményei és további mérkőzései
Szombat

Newcastle – Chelsea 0-2
Aston Villa – Brighton 0-2
Tottenham – Manchester City 1-2
Manchester United- West Brom 1-0

Vasárnap
Fulham – Everton 2-3
Sheffield United – West Ham 0-0
20:15 Liverpool – Leicester (tv: Spíler1)

Hétfő
18:30 Burnley – Crystal Palace (tv: Digi Sport1)
21:00 Wolves – Southampton

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye