Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem fog ajánlatot tenni Messiért a Manchester City – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint mégsem fogja leigazolni a Manchester City a Barcelona elvágyódó sztárját, Lionel Messit.

Lionel Messi jövő nyáron már szinte biztosan távozik a Barcelonától, miután lejár a szerződése. Az argentin csatárt sok klub szeretné megszerezni magának, de legtöbbször a Manchester City együttesét hozták szóba vele. Az angol Sky Sports információi szerint azonban mégsem fog ismét együtt dolgozni Pep Guardiolával, mivel a sportcsatorna úgy tudja, hogy az angol klub nem fog ajánlatot tenni érte 2021-ben a kora és a fizetése miatt. 

Messi jövőre 34 éves lesz, és bár nem veszített sokat a képességeiből, a City vezetőségét mégis elriasztja egy olyan játékos hatalmas fizetési igénye, akinek már a vége felé jár a karrierje.

A La Liga TV műsorvezetője, Semra Hunter nyilatkozott a Sky Sportsnak az ügyben:

“Egy közeli forrásra hivatkozva mondhatom, hogy a Manchester City nem fog ajánlatot tenni Messiért. Ennek két oka van: a kora és a fizetése. A korát tekintve elmondható, hogy a karrierje utolsó éveiben jár, és bár még mindig nagy segítség lenne minden csapatnak, ez a Messi már nem az a játékos, akit az elmúlt 17 évben láttunk a Barcelonában. Még maga is bevallotta, hogy egyre közelebb áll a visszavonuláshoz, még ha senki nem is akarja ezt beismerni. Ez pedig kéz a kézben jár a fizetésével, és bár ingyen érkezne, a bérigénye elképesztően magas – nagyjából 100 millió eurót keres évente. Ez egy hatalmas pénzügyi béklyó bármelyik klubnak, különösen a világjárvány okozta gazdasági nehézségek közepette.”