Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Derby County: Rooney készen áll a kihívásra

Már az is hatalmas meglepetést keltett, amikor alig egy évvel ezelőtt mégis visszatért Angliába, hogy a másodikligás Derby County játékosa legyen. A menedzser, Phillip Cocu minapi kirúgásával pedig immár játékos-edzővé avanzsált a 35 éves veterán.

A karrierje nagy részét a Manchester Unitedben töltő Wayne Rooney egyelőre nem igazán tudja eldönteni, hogy miként zárja le a pályafutását. Próbálkozott a nevelőklubjánál, vagyis az Evertonnál, aztán az MLS-ben érdekelt DC Unitednél. A Derby County azonban valóban a végső állomás lehet a játékospályafutásában.

A holland Cocu kirúgása szinte borítékolható volt a rossz idénykezdés után, lévén a Derby az utolsó helyen szerénykedik a Championship tabelláján. Rooney segítője a folytatásban a kapusedző Shay Given és az asszisztens Liam Rosenior lesz. A korábbi 120-szoros angol válogatott sztár így nyilatkozott a helyzetről:

„Nem lennék itt, ha nem gondolnám, hogy készen állok erre a szerepre. A csapat irányítása nem csak a csapat felkészítése: sok más tennivaló van a kulisszák mögött, és én jól érzem ezt.”

– nyilatkozta Rooney, a Middlesbrough elleni szerdai meccs felvezetéseként.