Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszország: “Balotelli egyáltalán nem egy idióta!”

Mario Balotelli a modern futball egyik igazán megosztó személyisége. Nyilatkoztak már sokan, sokfélét a ghánai származású, olasz válogatott csatárról, akiről korábbi manchesteri csapattársa, Micah Richards újfent elmondta, hogy Balotelli bizony nem volt egy ‘idióta’.

“Ha megkérdeznénk Mariot, akkor azt mondaná, hogy a fele se igaz azoknak a történeteknek, amiket vele kapcsolatban leírtak. Marion kívül ugyanis nem sokan tudják az igazat!” – Idézi a BBC a Man, City korábbi csapatkapitányát.

“Egy dologról tudom, hogy megtörtént, mégpedig, hogy ezer fontot adott egy hajléktalannak Manchesterben. Kevesen tudják, de Marionak bizony arany szíve van, így a jótékonykodás, mások megsegítése egyáltalán nem áll tőle távol!” – Folytatta Richards, aki mint mondta, a Balotelliről kialakult közvélekedés nagyban a médiának köszönhető.

“Az igaz, hogy sokszor játszotta a bohóc szerepét, de soha nem láttam olyan képességű játékost, mint ő. Sok nagyszerű támadónk volt akkoriban a Manchester City-nél, de közülük Mario volt a legjobb. Értelmes srác, nem pedig egy idióta, azt pedig rendre elfelejtik vele kapcsolatban, hogy milyen nagyszerű futballista is volt!” – Így Richards, aki rámutatott arra, hogy szerinte mi is volt az igazi probléma a már 30 esztendős, jelenleg klub nélküli csatárral: “Úgy gondolta, hogy ha jól játszik, keményen edz, akkor az, hogy mit csinál a pályán kívül, nem lehet lényeges. Sajnos ez nem így működik! Ráadásul sok élősködő vette körbe, akikkel meggyűlt a baja.”