Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: megint kiütötte a Gladbach a Sahtart

A sorsolás pillanatában nem gondoltuk volna, hogy 3 forduló után ez a két csapat fogja vezetni ezt a kvartettet. Persze közel sem dőlt el semmi, folyamatosak a körbeverések a csoporton belül. Az előző fordulóban a Borussia 6-0-ra verte meg az ukrán csapatot.

Mönchengladbach- Sahtar Donyeck – (3-0)
Helyszín: Mönchengladbach, Borussia-Park Vezette: C. Cakir (török)
Gólszerzők: Stindl (17. – büntetőből, 77.), Elvedi (34.), Embolo (45.+1) ill.
Sárga lapok: Lazaro (48.). Lainer (90.+1) ill. Stepanenko (45.)
Kiállítva:ill.

Ott folytatta a német csapat, ahol az előző fordulóban Ukrajnában abbahagyta. Az első félidőt végig egykapuzta a Gladbach. Ennek eredménye pedig 3-0-ás vezetés lett. A 17. percben Stindl szerezte meg a vezetést büntetőből 1-0! A 34. percben Stindl szögletéből Elvedi duplázta meg a csapat előnyét 2-0! Az első játékrész hosszabbításában Embolo ollózott káprázatos gólt Pyatov kapujába 3-0!

A második félidőben sokkal visszafogottabb teljesítményt nyújtott a Borussia, a Sahtar így sem tudott veszélyes lenni a németek kapujára. A 77. percben Wendt megszerezte második gólját 4-0! Egy szabadrúgást oldalról rúgott be a svéd játékos, középen azonban senki sem ért hozzá a labdához, ami így a hosszú alsó sarokban kötött ki.

Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt – Neuhaus (Zakaria 69.), Kramer, Lazaro (Herrmann 69.)- Stindl (Benes 81.) – Thuram (Traore 84.), Embolo (Plea 69.)
Vezetőedző: Marco Rose

Sahtar Donyeck: Pyatov – Dodo, Kryvtsov, Bondar, Matviienko – Marlos (Antonio 71.), Stepanenko, Alan Patrick (Maycon 81.) – Tete, Moraes, Solomon (Fernando 59.)
Vezetőedző: Luis Castro

A mérkőzés összefoglalója

A Bajnokok Ligája B csoportjának állása

A továbbjutása bebiztosításáért szállt harcba a Manchester City az Olympiakosz ellen, akiket három héttel ezelőtt 3-0-ra vertek meg.

Olympiakosz – Manchester City 0-1 (0-1)
Helyszín: Pireusz, Georgios Karaiskakis Stadion Vezette: D. Massa (olasz)
Gólszerzők:ill. Foden (36.)
Sárga lapok: Rafinha (39.) ill. Sterling (39.), Dias (54.), Gündogan (86.)
Kiállítva:ill.

Óriási főlényben játszott az első félidőben a City, a görögöknek kapura lövése sem volt, ennek ellenére csupán egy gólos előnyben mehettek szünetre a csapatok. A 36. percben Foden góljával szerezte meg a vezetést az angol gárda.

Főlényét megtartotta a City, ahogy egy gólos előnyét is. Újabb gólt nem sikerült szerezniük. Az Olympiakosz pedig elmondhatja magáról ők az elsők az idei BL-csoportkörben, akik egy gólon tartották a Manchester City-t. A Cty-nek pedig meg van a továbbjutás, két körrel a vége előtt.

Olympiakosz: Sa – Semedo, Ba, Cisse – Drager (Vrousai 66.), M’Vila, Pepe (Bouchalakis 71.), Rafinha – Camara, Fortounis, Masouras (Soudani 78.)
Vezetőedző: Pedro Martins

Manchester City: Ederson – Cancelo, Stones, Dias, Mendy (Zinchenko 78.) – Gündogan (Doyle 86.), Rodri (Fernandinho 76.), Foden – Silva, Jesus (Agüero 78.), Sterling (Mahrez 75.)
Vezetőedző: Josep Guardiola

A mérkőzés összefoglalója

A Bajnokok Ligája C csoportjának állása