Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: hatgólos mérkőzést játszott a Leicester City, a Milan ismét nem bírt a Lille csapatával – eredmények

Az Európa-liga csoportköreinek 4. fordulóját rendezték csütörtökön, ahol a G csoportban már van egy biztos továbbjutó, míg a H csoport még izgalmas lehet, és még az AC Milan akár ki is eshet.

Európa-liga, csoportkör, 4. forduló
G-csoport

A Leicester City a B csapatával állt ki a Braga ellenében, ami meg is látszott, de még így is kiegyenlített volt a mérkőzés teljes egészében. A portugálok az első félidőben kétszer is vezetést szereztek, amire mind a két alkalommal tudtak válaszolni Brendan Rogers fiai. A 90. percben újfent megszerezték a vezetést a hazaiak, azonban az angolok erre is tudtak reagálni, ugyanis a hosszabbítás ötödik percében Jamie Vardynak sikerült kiegyenlítenie, amivel a legjobb 32 közé rúgta csapatát.

Braga – Leicester City 3-3 (2-1)
Játékvezető:
D. Orsato (olasz),Helyszín:Bragai Városi Stadion (Braga)
Gólszerzők:
A. Elmusrati (4.), Paulinho (24.), Fransergio (90.) ill. H. Barnes (9.), L. Thomas (78.), J. Vardy (90+5.)

A kvartett másik találkozóján a Zorya meglepetésre nagyon simán győzte le az AEK Athént idegenben, igaz a görögök bő 40 percet emberhátrányban futballoztak, előtte kiegyenlített volt a párharc, de utána a vendégek végig kezdeményeztek, sőt, még egy büntetőt is megítélt számukra Aghayev játékvezető. Ennek következtében mindkét csapat három-három ponttal áll, így valami nagy meglepetés kellene bármelyikőjük továbbjutásához.

AEK Athén – Zorya 0-3 (0-0)
Játékvezető: A. Aghayev (azeri), Helyszín: Athéni Olimpiai Stadion (Athén)
Gólszerzők:ill. A Gromov (61.), V. Kabaev (75.), V. Yurchenko (85. – büntetőből)
Kiállítva: Y. Skakhov (49.)

A “G”-csoport jelenlegi állása


H-csoport

Az AC Milan Ibrahimovic nélkül utazott el a Lille elleni idegenbeli találkozóra, azonban így is egy elég erős kezdőt tudott kiküldeni a pályára Stefano Pioli mester. Az előző mérkőzésből kiindulva, ahol a franciák meglepetésre 3-0-ra győztek a San Siróban szükség is volt erre. Ám ezúttal egyik csapat sem örülhetett igazán, hiszen osztozkodniuk kellett a pontokon. Hiába szerezték meg a vezetést az olaszok a második félidő első percében, a Lille együttesének sikerült egyenlíteni és végül teljesen igazságos döntetlen született.

Lille – AC Milan 1-1 (0-0)
Játékvezető: C. Pawson (angol), Helyszín: Stade Pierre-Mauroy (Villeneuve d’Ascq)
Gólszerzők: J. Bamba (65.) ill. S. Castillejo (46.)

Nem igazán lehetett arra számítani, hogy a csoport pofozógépe a Celtic lesz, de végül így lett. A skótok újabb az előző fordulóban hazai környezetben is és most is sima 4-1-es vereséget szenvedtek a Sparta Praha ellenében, ennek következtében minden bizonnyal el is búcsúzhatnak a sorozattól, hacsak valami óriási csoda nem történik.

Sparta Praha – Celtic 4-1 (2-1)
Játékvezető: T. Stieler (német), Helyszín: Generali Ceska pojistovna Arena (Prága)
Gólszerzők: D. Hancko (27.), L. Julis (38. 80.), S. Plavsic (90+4.) ill. O. Edouard (15.)

A “H”-csoport jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye