Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Kétgólos előnyt szórakozott el a Rangers!

Az Európa-Liga C és D csoportjában nem fogták vissza magukat a csapatok, a 4 összecsapáson összesen 16 gól született. A Rangers sokáig a kezében érezhette a győzelmet, ám végül meg kellett elégedniük 1 ponttal, míg a Leverkusen nagyon simán felülmúlta aktuális ellenfelét.

Hozta a „kötelezőt” a C jelű kvartett első két helyezettje. A Leverkusen végig nagy fölényben játszott, a második félidő elejére pedig már 2-0-s előnyben voltak. Ezt követően ugyan összejött a szépítés a vendégeknek, de Demirbay és Alario gólja minden kérdést lezárt. A csoport másik összecsapásán a Slavia Praha az otthoni siker után idegenben is legyőzte a Nice együttesét. A szünetre már a vendégeknél volt az előny, amit ugyan még ki tudtak egyenlíteni a franciák, ám ezt követően kétszer is mattolta őket a cseh gárda, amely így továbbra is vezeti a csoportot.

A C csoport eredményei:

Leverkusen – H. Beer Sheva 4-1 (1-0)
Gólszerzők:
Schick (29.), Bailey (48.), Demirbay (76.), Alario (80.) ill. Shviro (58.)

Nice – Slavia Praha 1-3 (0-1)
Gólszerzők:
Gouiri (61.) ill. Lingr (15.), Olayinka (64.), Sima (75.)
Kiállítás: Boudaoui (90+2.) ill. –

A C csoport állása:

 

A D jelű négyesben a csoport rangadóját rendezték, hiszen az első két helyre pályázó Rangers és a Benfica csapott össze. Az első felvonás során 3-3-as eredmény született, ennél most egy “kicsit szerényebb” góltermést hoztak össze. A félidőben már a skótok vezettek Arfield góljának köszönhetően, majd a második játékrész közepén Roofe duplázta meg az előnyt. Ezt követően azonban a Benfica magára talált. A 78. minutumban összejött a szépítés, majd 3 perccel később egyenlő volt az állás. Ezt követően már nem változott az eredmény, így teljesen nyílt maradt az első hely kérdése. A kvartett másik ütközete igen érdekesen alakult. Az első játékrészben nagy fölényben játszott a Liege, ám a hosszabbításban emberhátrányba kerültek. Ezt a Poznan ki is használta, hiszen Ishak révén előnybe kerültek. 2 perccel később viszont összejött az egyenlítés a hazaiaknak, ráadásul a 75. percben a létszám is kiegyenlítődött, miután a lengyelektől is leküldött a játékvezető egy embert. A ráadásban aztán a Liege ismét betalált, Laifis 93. percben szerzett góljával pedig 3 vereséget követően megszerezte első pontjait a belga alakulat.

A D csoport eredményei:

Glasgow Rangers – Benfica 2-2 (1-0)
Gólszerzők:
Arfield (7.), Roofe (69.) ill. Tavernier (78. – öngól), Pizzi (81.)

Standard Liege – Lech Poznan 2-1 (0-0)
Gólszerzők
: Tapsoba (63.), Laifis (90+3.) ill. Ishak (61.)
Kiállítás: Oulare (45+3.) ill. Crnomarkovic (75.)

A D csoport állása:
A góllövőlista állása: