Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Újabb győzelmet aratott a Hoffenheim!

Az Európa-Liga K és L csoportjának 4. játéknapján az idegenben játszó csapatok remekeltek. A Hoffenheim ezúttal a Liberec otthonában nyert és őrzi 100%-os mérlegét, míg a CSZKA Moszkva hiába játszott majd egy félidőt emberelőnyben, továbbra sincs meg az első győzelmük.

Sima győzelmet aratott a Dinamo Zagreb a Wolfsberger otthonában. A horvátok az első játékrészben még nem tudták feltörni a hazaiak védelmét, ám a második játékrészben ez háromszor is sikerült. Ezzel a győzelmével a Dinamo megerősítette első helyét a csoport élén. A kvartett másik meccsén a nyeretlen CSZKA a Feyenoordot fogadta. Az első félidő még kiegyenlített játékot hozott, ám a második játékrész legelején emberelőnybe kerültek az oroszok. Hiába azonban a hatalmas labdabirtoklási fölény és a számtalan kidolgozott helyzet, a találkozón nem született gól, így a moszkvaiak egy nagy esélyt szalasztottak el a 2. hely megszerzéséért.

A K csoport eredményei:

CSZKA Moszkva (orosz) – Feyenoord (holland) 0-0 (0-0)
Gólszerzők: -ill.-
Kiállítás: -ill.
Jorgensen (48.)

Wolfsberger (osztrák) – Dinamo Zagreb (horvát) 0-3 (0-0)
Gólszerzők:
ill. Majer (60.), Petkovic (75.), Ivanusec (90+1.)

 

A K csoport állása:

 

Az L csoportban két idegenbeli siker született. A Crvena már a 2. percben előnybe került, innentől pedig a jó védekezésre és a helyzetkihasználásra épített. Hiába próbálkozott 27 lövéssel a Gent, szemben a zvezdaiak 5 kísérletével, a találkozó 2. és egyben utolsó találatát is a vendégek szerezték. A csoport másik ütközetén a Hoffenheim a Liberechez látogatott. Az első játékrész nagyon a németek felé hajlott, ám ekkor még nem tudták megszerezni a vezetést. A második félidő sokkal kiegyenlítettebb játékot hozott és egészen a 77. percig döntetlen volt az állás. Ekkor a Hoffenheim megszerezte a vezetést, majd a véghajrában egy büntetővel el is döntötték a 3 pont sorsát. Ezzel 4 forduló után továbbra is 100%-os Sebastian Hoeness legénysége és bebiztosították, hogy ott lesznek a legjobb 32 között.

Az L csoport eredményei:

Gent (belga) – Crvena Zvezda (szerb) 0-2 (0-1)
Gólszerzők:
ill. Petrovic (2.), Milunovic (58.)

Liberec (cseh) – Hoffenheim (német) 0-2 (0-0)
Gólszerzők
:- ill. Baumgartner (77.), Kramaric (89. – büntető)

Az L csoport állása:
A góllövőlista állása: