Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: örökké emlékezetes győzelem a Napolitól; Csoda Eindhovenben

A legendás Diego Maradona halála után egy nappal máris pályán volt ma este egykori csapata, a Napoli. Az F csoportot vezető olaszok a pofozógép Rijekat fogadták. Mindeközben az „E” jelű négyesben már ma megkapta az esélyt a továbbjutásra a spanyol Granada, míg a PSV-nek a világbajnok Mario Götze nélkül kellett bizonyítania.

Európa-liga csoportkör – 4. forduló
E csoport
PSV Eindhoven – PAOK 3:2 (1:2)
G.: Gakpo (20.), Madueke (51.), Malen (53.) ill. Varela (4.), Tzolis (13.)
Ugyan egyelőre túlzás lenne azt állítani, hogy Mario Götze az eindhoveniek húzóembere, ám tény, hogy a német játéka fontos többlet lehetett volna. Igaz, a címben megpendített csodát így is végrehajtotta a PSV. A holland együttes már 0-2-es hátrányban is volt a 13. percben. A szünet előtti szépítés után a második félidő elején gyorsan jött azonban a hazai fordítás. A győztes gólt a sztárcsapatok kiszemeltje, Donyell Malen szerezte, akire immár a holland válogatottban is számítanak.
Sikerével a PSV felugrott a csoport második helyére, éppen a PAOK-ot megelőzve.

Granada – Omonia Nicosia 2:1 (1:0)
G.: Suárez Charris (8.), Soro (73.) ill. Asante (60.)
A Granada számára egyértelmű volt a képlet. Az eddig nyeretlen Omonia ellen egy győzelem, és a PSV betlije már most garantált tavaszi folytatást jelentett volna számukra.

Az „E” csoport állása:

F csoport
AZ Alkmaar – Real Soociedad 0:0 (0:0)
G.: – ill. –
A spanyol bajnokság éllovasa, vagyis a Real Sociedad nem jelentett túl nagy veszélyt holland ellenfele kapujára. Igaz, az Alkmaar sem dolgozott ki túl sok veszélyes helyzetet. A két együttes kiélezett, ki-ki meccsével végül egymással tolt ki. A gólnélküli döntetlennek köszönhetően a Napoli meg tudott lépni az élen, bár még így is rengeteg izgalom várhat a felekre a további két fordulóban.

Napoli – Rijeka 2:0 (1:0)
G.: Anastasio (41..öngól), Lozano (75.) ill. –
Könnyen előfordulhat, hogy utolsó (nemzetközi) meccsén fogadta úgy aktuális ellenfelét a Napoli, hogy az otthonát San Paolonak hívják. Állítólag meglepő gyorsasággal intézik, hogy a tegnap elhunyt Maradona legyen az új névadó.
A meccsről: a nápolyiak alighanem az elhunyt argentin zseninek ajánlják ezt a számára is méltó, magabiztos győzelmet.
Gennaro Gattuso a legnagyobb menőket (Lozano, Insigne, Insgine) csak az utolsó fél órára álltak be, mikor már vezettek. A 75. percben a mexikói „Chucky” már csak biztosabbá tette a hazai győzelmet a góljával, melyhez Insigne szolgáltatta a gólpasszt.

Az „F” csoport állása:

A góllövőlista állása: