Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: 8 gólos meccset nyert meg a Wolfsburg! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 9. fordulójának nyitómeccsén gólzáporos mérkőzést játszott egymással a Wolfsburg és a Werder Bremen. A találkozó első félidejében ötször zörrentek meg a hálók, végül pedig 8 gólnál álltak meg a felek.

Jól kezdte a mérkőzést a Werder, hiszen első lövésükből meg is szerezték a vezetést. Osako az ellenfél kapujánál szerzett labdát, majd betört a büntetőterületen belülre és tökéletesen tálalt Bittencourt elé, 0-1! Nem vezettek sokáig a vendégek, a 22. percben Baku szép egyéni akciója végén egyenlített a Wolfsburg, 1-1! 3 minutummal később pedig már a hazaiaknál volt az előny, miután Brooks fejelt a hálóba, 2-1! A 36. percben második lövését is gólra váltotta a Werder. Egy szögletet követően a csereként beálló Möhwald csúsztatta a kapuba a labdát, 2-2! Nem sokáig ünnepelhették az egyenlítést a brémaiak, ugyanis 1 perccel később már ismét a Wolfsburgnál volt az előny Weghorstnak köszönhetően, 3-2!

A második játékrész elején ismét egyenlített a Werder. Egy beadásba Brooks annyira szerencsétlenül ért bele, hogy az a saját kapujában kötött ki a labda, 3-3! Ezt követően sokáig nem változott az állás, ám a 76. percben ismét megszerezte a vezetést a hazai gárda. Roussillon beadására tökéletesen érkezett középen Weghorst, és védhetetlenül fejelt a hálóba, 4-3! A 80. minutumban még emberelőnybe is került a Wolfsburg, mivel Möhwald a második sárgáját is megkapta. A mérkőzést a 95. percben zárta le a hazai gárda. Egy kontra végén Bialek talált be és állította be a végeredményt. A Wolfsburg így továbbra is veretlennek mondhatja magát, míg a Werder 7 forduló után szenvedett ismét vereséget.

Bundesliga, 9. forduló
Wolfsburg – Werder Bremen 5-3 (3-2)
Helyszín: Volkswagen Arena Vezette: C. Dingert
Gólszerzők: Baku (22.), Brooks (25.), Weghorst (37., 76.), Bialek (90+5.) ill. Bittencourt (13.), Möhwald (36.), Brooks (47. – öngól)
Kiállítás: – ill. Möhwald (80.)

A mérkőzés összefoglalója:

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: