FC Barcelona: az egyik elnökjelölt átnevezné a Camp Nou-t, és visszahozná…

Különleges ember pályázik az FC Barcelona elnöki posztjára, a helyi születésű Emili Rousaud személyében. A katalán pénzügyi szakember ugyanis rendelkezik kapcsolatokkal a Real Madridnál, ám a hírek szerint mélyen elkötelezett a Barca irányába.

Az 54 esztendős Rousaud nevét érdemes megjegyezni. A sikeres üzletember ugyanis 2015-től idén áprilisig már dolgozott a Barca sikereiért. Rousaud a hat tagú igazgatóságban is benne volt, sőt, idén januártól a lemondásáig az alelnöki tisztet is betöltötte.

Rousaud most már elhiszi magáról, hogy alkalmas lenne az egész klub irányítására, ennek megfelelően pedig hangzatos ígéretekkel igyekszik megfogni a culék fantáziáját. A 31.011. számú klubtagságit birtokló vezetőaspiráns a saját bevallása szerint adna még egy esélyt Neymarnak, miközben Lionel Messi nevét végleg beírná a halhatatlanok közé:

„Megfogjuk kérdezni a culékat, hogy akarják-e a Camp Nou-t Messiről elnevezni, mert ő az a játékos, aki megírta ennek a klubnak a legfényesebb lapjait. Nem kell várni egy csillag visszavonulására vagy halálára, hogy megtiszteljük őt ilyennel. Még csak a fizetését sem fogjuk megvágni, hanem megújítjuk Messi szerződését. Neymart pedig hajlandó lennék visszahozni, ha elveti a Barca elleni pereskedését.”

– fogadkozott Rousaud.

És akkor a bevezetőben megpendített madridi kapcsolat: Rousaud cégének, a Factor Energíanak bérelt VIP páholya van a Real otthnában, a Bernabeuban.