Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: nem mindenkinek tetszik a nézők visszaengedése

Ahogyan arról tegnap beszámoltunk, a brit kormány úgy döntött, jövő szerdától engedélyezi a szurkolók jelenlétét a szabadtéri sporteseményeken, így a Premier League mérkőzésein is, de csak korlátozott számban…

Ugyanakkor a döntés értelmében az angol bajnokság (Premier League) csapatai régiók szerint különböző besorolásokba esnek, ami nem feltétlenül jelent egyenlő előnyt, vagy hátrány az egyes klubok számára.

Az alacsonyabb kockázati besorolású területeken legfeljebb 4000 szurkoló, míg a magasabb veszélyhelyzeti kategóriába tartozó helyeken maximum 2000 szurkoló lehet jelen a stadionban. Az úgynevezett hármas, vagyis a nagyon kockázatos területeken viszont érvényben marad a korlátozás, és a klubok nem engedhetnek be nézőket a mérkőzéseikre. Ez a Manchester United, a Manchester City, az Aston Villa, a West Bromwich Albion, a Wolverhampton Wanderers, a Newcastle United, a Leeds United, a Leicester City, a Sheffield United és a Burnley együttesét érinti.

“Talán olyan szabályt kellene hozni, hogy amíg a szurkolók nem térhetnek vissza a stadionokba mindenhol, addig egyetlen létesítménybe sem mehetnek be. Ez így nem fair, a szurkolók jelenléte igenis hatással van a mérkőzésekre”

– vélekedett a Leeds argentin mestere, Marcelo Bielsa.

Például legfeljebb 2000 nézőt engedhetnek be a Liverpool, az Everton, az Arsenal, a Chelsea, a Crystal Palace, a Fulham, a Tottenham Hotspur, a West Ham United, a Brighton és a Southampton stadionjába.